Tomislav šokirao Jedinstvo u Bihaću, bez golova u duelu Mladosti i Budućnosti

Mečevi 7. kola Prve lige FBiH

Tomislav šokirao Jedinstvo u Bihaću, bez golova u duelu Mladosti i Budućnosti

E. Čaušević

Fudbaleri Tomislava šokirali su danas Jedinstvo jer su u Bihaću slavili sa 2:1 u meču sedmog kola Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine.

Tomislav je u prvih šest kola bio bez osvojenog boda sa čak šest poraza, ali su danas igrači ovog tima uspjeli konačno da slave i to u Bihaću protiv Jedinstva.

I Jedinstvo ove sezone igra očajno i ima samo jedan osvojen bod, ali su se u Bihaću nadali konačno prekidu loše serije i pobjedi protiv ekipe Tomislava, no to se na kraju nije desilo.

Tomislav je odlično otvorio utakmicu i Bihaću i već u 11. minuti je stigao do prednosti kada je Šiško pogodio mrežu Jedinstva za vodstvo Tomislava od 1:0.

Gosti su jednostavno bili bolji na terenu i iskoristili su lošu igru domaćeg tima. Imali su još nekoliko šansi da udvostruče prednost, ali je Jedinstvo uspjelo nekako da se odbrani.

Jedinstvo se probudilo u finišu prvog poluvremena. Domaći su u 42. minuti uspjeli da poravnaju na 1:1, a pogodak za poravnanje rezultata postigao je Merdović.

Oglasi

Međutim, Tomislav je bio nešto bolji i u drugom dijelu. Gosti su ponovo bili opasni pred golom Jedinstva i u 64. minuti uspjeli su krunisati bolju igru i ponovo stići do prednosti u ovoj utakmici.

Ovaj put u centru pažnje bio je Banović koji je matirao golmana domaćih i pogodio je za 2:1.

Do kraja utakmice Jedinstvo je pokušavalo nekako da dođe barem do remija, ali je Tomislav uspio da sačuva mrežu i na kraju je u Bihaću slavio sa 1:0 i došao do prve pobjede ove sezone.

Tomislav je sada predzadnji s tri boda, dok je Jedinstvo posljednje sa samo jednim bodom i gol razlikom 1:15 što najbolje oslikava u kakvoj krizi se radi nekadašnji premijerligaš iz Bihaća.

Danas su u istom terminu u Doboju kod Kaknja igrali Mladost i Budućnost, ali u ovom meču nije bilo golova.

Na obje strane bilo je nekoliko dobrih prilika, ali mreže su na kraju mirovale. Treba istaći da je Budućnost u finišu drugog poluvremena igrala s igračem manje kada je Đerzić dobio crveni karton.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

I domaći su u drugoj minuti sudijske nadoknade ostali s igračem manje nakon što je jedan od domaćih igrača morao ranije pod tuš zbog crvenog kartona.

Budućnost je četvrta na tabeli sa 12 bodova, dok je Mladost sedma i ima bod manje.

Zaprati FK Mladost Doboj Kakanj, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Mladost Doboj Kakanj Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi