Tomić preskup za Admiru?

Da li će doći do sporazumnog raskida saradnje?

Tomić preskup za Admiru?

S. Mlaćo

Bh. internacionalac Tomislav Tomić (30) mogao bi ove zime napustiti redove Admire Wacker, člana austrijske Bundeslige.

Kako SportSport.ba saznaje, radi se o finansijskim problemima koji su klubove pogodili zbog pandemije koronavirusa, a nisu zaobišli ni ovaj austrijski tim.

Iskusni vezista je jedan od najplaćenijih nogometaša u klubu, pa čelnici klubu pokušavaju sa njim pronaći zajednički jezik kako bi se sporazumno razišli.

Tomić je za Admiru igrao sve utakmice ove polusezone, tačnije, upisao je 11 nastupa u ligi uz jedan pogodak i dvije asistencije.

Dva nastupa je dodao u Kup takmičenju, no sada bi saradnja mogla biti raskinuta. Tomić važeći ugovor ima do ljeta 2023. godine pa će dvije strane pri eventualnom razlazu morati pronaći zajednički jezik.

Potražite više informacija na temu Tipico Bundesliga:

Tomić je u Admiru stigao iz Olimpija Ljubljane gdje je bio kapiten i glavna poluga u timu. Nastupao je i za Zrinjski, Xanthi, Željezničar, Široki Brijeg, GOŠK...

Dva puta je nosio i dres A reprezentacije naše zemlje.

Top Komentari

Brigata_rossa.1981
Admira, javi se! Dat ću ti svoj broj. xD
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi