Karačić pred hercegovački derbi: Pobjedom ih prelazimo, dat ćemo maksimum za tri boda!

Prava je šteta što neće biti publike

Karačić pred hercegovački derbi: Pobjedom ih prelazimo, dat ćemo maksimum za tri boda!

Samir Mlaćo

Široki Brijeg će na zimsku pauzu nakon hercegovačkog derbija sa Zrinjskim u nedjelju.

U ovaj meč domaći ulaze u pozitivnoj atmosferi s obzirom na pobjedu u prošlom kolu protiv Željezničara. Svi akteri žale što neće biti publike.

"Utakmica bez gledatelja mijenja draž hercegovačkog derbija, ali ne i njegov značaj. Ta je utakmica motiv sama po sebi i drugačija je od ostalih. Hercegovački derbi je utakmica za prestiž. Pobjedom bi došli ispred njih i dat ćemo svoj maksimum za pobjedu i tri boda“, poručio je trener domaćeg tima Toni Karačić na današnjoj konferenciji za medije.

Prokomentarisao je i rivala.

"Zrinjski ima i igračku i momčadsku kvalitetu. Istina, nedostajat će im Damir Zlomislić, standardni igrač koji daje razinu više u njihovoj igri. U pitanju je uistinu odličan igrač. Ipak, imaju širok roster, a i mi se pripremamo kao da će istrčati u najjačem sastavu“, istaknuo je Karačić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Mateo Marić se nalazi u sjajnoj formi.

"Spremni smo, želimo pobijediti u hercegovačkom derbiju i ostvariti svoj primarni cilj – polusezonu okončati na mjestu koje vodi u Europu“, dodao je Marić.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

IzgubljeniSlon
derbi kamenjarskih srba
1 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti