Karačić pred Borac: Zanima nas samo prolaz dalje

Široki želi u polufinale Kupa BiH

Karačić pred Borac: Zanima nas samo prolaz dalje

E. Čaušević

Fudbaleri Širokog Brijega sutra igraju na svom terenu protiv Borca u okviru četvrtfinala Kupa Bosne i Hercegovine.

Utakmica između Širokog i Borca igra se od 16 sati na Pecari, a danas je trener domaćeg tima Toni Karačić koji je izjavio da nema izrazitog favorita, ali da domaći teren može biti blaga prednost za njegovu ekipu.

"Kup je specifično natjecanje i nezahvalno je govoriti o favoritu, posebice jer se igra jedna utakmica. Moramo biti dosta oprezni. Ipak, odmorni smo i spremni. Zanima nas samo prolaz dalje", rekao je Karačić i osvrnuo se na poraz Borca u prošlom kolu od Veleža.

"Siguran sam kako im taj poraz ništa ne znači. I oni imaju svoju računicu u Kupu BiH. Ipak, smatram kako nas ne mogu iznenaditi. Idemo po prolaz".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Na press konferenciji bio je i mladi napadač ovog tima Alen Jurilj koji je poručio da je ovo veoma važna utakmica za njegov tim.

"Ovo je vrlo važna utakmica za nas. Igramo u pravoj formi, imamo četiri boda s dva neugodna gostovanja. Već osam utakmica ne znamo za poraz i protiv Borca želimo nastaviti uspješan niz. Nemamo pravo na loš dan, moramo proći u polufinale. Od prve minute ćemo se postaviti agresivno i pokušati nametnuti svoju igru", jasan je bio Jurilj.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

2323
Borac ..????? Nepoznanica.samom.sebi....
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi