Vrijedilo je samo jedno pravilo: Kroos šokirao izborom svog "dream-teama"

Legendarni Nijemac

Vrijedilo je samo jedno pravilo: Kroos šokirao izborom svog "dream-teama"

A. Čaušević

Uobičajna je praksa da igrači koji su ostavili neizbrisiv trag u svijetu fudbala biraju svoj idealni tim. To je uradio i Toni Kroos, ali prilikom izbora imao je samo jedan uslov. 

Iako još uvijek nije u penziji Kroos se već sada smatra jednim od najboljih veznjaka u historiji fudbala. Između ostalog osvojio je Svjetsko prvenstvo i čak pet Liga prvaka.

Nijemac je već dugi niz godina član Bayerna, a od reprezentativnog fudbala se oprostio nakon Evropskog prvenstva. Plemeniti fudbaler poznat po svojoj pas igri je sigurno prototip modernog veznjaka.

Kada je birao idealni tim pred njega je postavljen samo jedan uslov. Da u svojih 11 iz snova ne može uvrstiti igrače koji su još uvijek aktivni.

Izbor nije mogao proteći bez iznenađenja, a svakako su najviše pažnje privukla dva imena. I to Johan Micoud i Miroslav Klose.

Klose je sa 16 golova najefikasniji igrač u historiji svjetskih prvenstava, bio je sigurno sjajan napadač, ali s obzirom na konkurenciju u fazi napada njegov izbor je definitivno neočekivan.

Oglasi

Isto se može reći i za izbor bivšeg reprezentativca Francuske, Micouda koji je većinu karijere proveo po solidnim klubovima poput Parme, Werdera i Bordeauxa.

Kroos je na gol postavio Ikera Casillasa, dok su u odbrani trojica igrača, dvojica Brazilaca i Italijan. Roberto Carlos, Cafu i Paolo Maldini.

Osim Micouda u veznom redu bi igrali Andrea Pirlo, Ronaldinho i Zidane i može se reći da je to najsnažniji dio ekipe.

U fazi napada osim Klosea još bi igrali Ronaldo da Lima i Thierry Henry što je u svakom slučaju fenomenalan izbor pošto se radi o igračima koji su obilježili jednu eru.

Za trenera ove ekipe njemački veznjak je izabrao legendarnog Juppa Heynckesa koji trenirao Kroosa u Bayernu 2013. godine kada je osvojena Liga prvaka.

Top Komentari

user1671659289
Nijemac je vec dugi niz godina član BAYERNA?
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi