Njemačka u finišu sačuvala prvo mjesto u grupi A i "obradovala" Hrvatsku, Mađarska čeka rasplet
FOTO: EPA

Škotska se oprašta od EURO-a

Njemačka u finišu sačuvala prvo mjesto u grupi A i "obradovala" Hrvatsku, Mađarska čeka rasplet

Haris Zilić

Završena je grupna faza na Evropskom prvenstvu u grupi A koja je na kraju donijela uzbuđenja, ali i očekivan rasplet pred nokaut fazu, možemo reći kako se i predviđalo prije početka EURO-a.

U derbiju grupe i borbi za prvo mjesto snage su odmjerile selekcije Švicarske i Njemačke, a susret je završen rezultatom 1:1 što je Njemačkoj bilo dovoljno za prvo mjesto u grupi A.

Njemačka je postigla gol u 18. minuti preko Andricha, bio je sjajan gol, ali je poništen. VAR je poništio gol Nijemcima jer je udarcu Andricha prethodio prekršaj Musiale u fazi napada.

Šok za Njemačku u 28. minuti, Ndoye je pogodio za vodstvo Švicarske, a minut kasnije isti igrač je bio blizu drugog gola, ali lopta nakon njegovog udarca odlazi malo pored stative.

Švicarskoj je poništen još jedan pogodak u ovoj utakmici, ali opravdano,to se desilo u 84. minuti kada je Vargas šutirao. Bod Njemačkoj donosi Fullkrug golom u drugoj minuti sudijske nadoknade vremena.

Ostalo je do kraja 1:1, Njemačka je prvoplasirana, a Švicarska drugoplasirana što znači da će Švicarci u osmini finala igrati sa drugoplasiranom selekcijom iz grupe B, a to će biti Hrvatska ili Italija, tako da već u najavi imamo derbi nokaut faze.

Oglasi

U drugom duelu, igrale su Škotska i Mađarska i to je bila borba za treće mjesto u grupi.

Na kraju je susret okončan rezultatom 1:0 u korist Mađara pogotkom Csobotha u desetoj minuti sudijske nadoknade vremena i Mađarska je završila treća u grupi sa tri boda i sada čekaju rasplet u ostalim grupama da vide hoće li biti među četiri najbolje trećeplasirane selekcije.

Duel je obilježila i stravična povreda napadača selekcije Mađarske, Barnabasa Varge, a Škotska se oprostila od EURO-a sa jednim bodom iz dvije odigrane utakmice.

EURO 2024, grupa A, 3. kolo:

Oglasi

Švicarska - Njemačka 1:1 (Ndoye 28'/Fullkrug 90+2')

Škotska - Mađarska 0:1   (/Csoboth 90+10')

ŠKOTSKA: Gunn, Ralston, Hendry, Hanley, Mc Kenna, Robertson, McGinn, Gimour, Mc Gregor, Mc Tominay, Adams.

MAĐARSKA: Gulasci, Botka, Orban, Dardai, Bolla, Styles, Schafer, Kerkez, Sallai, Szoboszlai, Varga.

ŠVICARSKA: Sommer, Schar, Akanji, Rodriguez, Widmer, Freuler, Xhaka, Aebischer, Ndoye, Rieder, Embolo.

NJEMAČKA: Neuer, Kimmich, Rudiger, Tah, Mittelstadt, Andrich, Kroos, Musiala, Gundogan, Wirtz, Havertz.

Konačna tabela grupe A:

#       TIM   U   P  N  I   GR  BOD
1. Njemačka   3   2  1  0  8:2    7
2. Švicarska   3   1  2  0  5:3    5
3 Mađarska   3   1  0  2  2:5    3
4. Škotska   3   0  1  2  2:7    1

Top Komentari

Madrid15
Nijemci izbjegli Hrvatsku:)
1 0
Sipuga
Skoti se oprostili sa jednim bodom iz dvije utakmice a sta kume bi sa jos jednom pitanje za glupsona novinara.pa moje rodjeno dijete od 9 godina se pita zar nisu igrali 3 utakmice. Zali boze novinaratva ne znaju do 3 brojati
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi