Otkrio za koga će navijati u finalu: Kroos se nije javio Modriću, izjavom "ujeo za ranu" sve Hrvate

Legendarni njemački veznjak

Otkrio za koga će navijati u finalu: Kroos se nije javio Modriću, izjavom "ujeo za ranu" sve Hrvate

A. Čaušević

Toni Kroos se od reprezentativnog fudbala oprostio prošle godine, ali bivši njemački reprezentativac je sa dosta pažnje prati dešavanja šta se dešava na Mundijalu u Kataru. Dao je i svoje viđenje situacije koja proganja Hrvate nakon eliminacije od Argentine u polufinalu. 

Kroos je kazao da će u finalu Svjetskog prvenstva navijati za Francusku iako je naglasio da karijera poput one Lionela Messija zaslužuje i naslov svjetskog prvaka.

Priča Lionela Messija na Mundijalu bez dileme je jedna od najboljih, s Argentincem koji je postigao pet golova i tri asistencije u šest utakmica. Zapravo, bivši igrač Barcelone sudjelovao je u ukupno pet golova (G3, A2) u posljednje tri utakmice.

Nijemac je poručio da navija za Francusku najviše zato što su dvojica njegovih saigrača iz Real Madrida korak bliže da ispišu historiju.

"Ako govorimo o ličnim razlozima: Francuska," rekao je za Real Total odgovorio je iskusni veznjak na pitanje za koga će navijati u finalu.

"Dvojica mojih saigrača su u reprezentaciji Francuske. S druge strane, moram biti iskren: s karijerom poput Messijeve, ne bi bilo pogrešno da je okruni titulom Svjetskog kupa,” dodao je.

Oglasi

U međuvremenu je također priznao da još nije poslao poruku svom klupskom saigraču Luki Modriću nakon poraza Hrvatske od Argentine u polufinalu.

"Ne još, htio sam mu dati jedan dan. Znam da ponekad treba jedan dan i, prije svega, da nakon ovakvih utakmica dobiješ 2000 poruka i ne možeš pratiti odgovore. Onda je bolje čuti se kada se situacija smiri i poželjeti mu puno sreće za sljedeću utakmicu.”

Argentini je dosuđen penal tokom utakmica - odluka koja se nije svidjela Modriću. Kroos je dodao sol na ranu svim Hrvatima kazavši da je bio penal.

"Ovo je penal za mene. Nema pogrešne odluke, ali svemu je prethodio korner koji nije sviran za Hrvatsku."

Govoreći o Karimu Benzemi koji je zbog povrede propustio Svjetsko prvenstvo, Kroos je otkrio da se Francuz vratio treninzima i da se oporavio.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

"Vratio se treninzima prije nekoliko dana. Također ostavlja jako dobar dojam. Definitivno je bio jako, jako ogorčen što je morao propustiti Mundijal."

"Upravo zato što se u reprezentaciju vratio pred prošlo Evropsko prvenstvo i nikad se ne zna hoće li igrati na sljedećem Svjetskom prvenstvu. Ali čini se da se jako dobro oporavio i da je opet u formi."

Top Komentari

tarchi
Jah, eto treba Kroos pazit hoće li nekome biti krivo ako šta izjavi. Boli ga qrac
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi