Svi misle da će Real poniziti Kroosa i Modrića, a Nijemac im svima začepio usta gospodskom izjavom

Svjestan je u kakvoj su poziciji

Svi misle da će Real poniziti Kroosa i Modrića, a Nijemac im svima začepio usta gospodskom izjavom

Endin Čaušević

Real Madrid prije nekoliko dana ozvaničio je dolazak Arde Gulera čime je ovaj tim dobio još jedno sjajno pojačanje u veznom redu. Mnogi vjeruju da je vrijeme Tonija Kroosa i Luke Modrića u kraljevskom klubu završeno, ali ono što je Nijemac izjavio najbolje pokazuje o kakvim fudbalskim veličinama se radi.

Florentino Perez prethodnih godina ciljano dovodi mlade fudbalere jer je svjestan da mora praviti smjenu generacija, a to čini se radi na najbolji mogući način.

Real je i ovog ljeta nastaviti raditi isti posao jer je prije nekoliko dana potvrđeno da je 18-godišnji Arda Guler stigao iz Fenerbahcea, a za Turčina kažu da ga čeka zaista blistava karijera.

Guler je pojačao konkurenciju u veznom redu, a kakve mlade igrače Carlo Ancelotti ima na raspolaganju je zaista nevjerovatno. Najstariji su daleko Luka Modrić i Toni Kroos koji su nedavno produžili vjernost Realu i ostat će u ekipi još jednu sezonu.

Nakon dolaska Gulera i pored činjenice da su tu još Valverde, Camavinga, Bellingham, Tchouameni i Brahim Diaz mnogi su počeli da špekulišu o tome da je Modrićevo i Kroosovo vrijeme odbrojano i da se oni u idućoj sezoni uopšte neće naigrati.

Oglasi

Međutim, svima je jasno kakav značaj Kroos i Modrić daju ekipi, a o kakvoj gospodi je riječ najbolje je pokazala izjava njemačkog veznjaka.

Kroos se uopšte ne opterećuje pojačanjima i konkurenciji u veznom redu, te minutaži za iduću sezonu. Svjestan je kakav zadatak imaju on i Modrić, a jednom rečenicom je utišao sve moguće kritičare.

"Modrić i ja smo tu da se drugi osjećaju sigurno i ugodno u igri. Prvenstveno želimo pomoći mladim igračima i to ćemo sigurno uraditi. Svi u Madridu imamo isti mentalitet, a to je da nema odustajanja. Za mlade igrače je najbitnije da to odmah shvate", rekao je Kroos.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Jasno je da su Kroos i Modrić svjesni svoje uloge u ekipi, a kakvu vjernost imaju prema Realu najbolje pokazuje to što su pristali na nove ugovore iako su obojica imali zaista nevjerovatne ponude klubova iz Saudijske Arabije.

Međutim, njima nije novac na prvom mjestu i radije bi da u Realu budu u ulogama mentora i s mladim igračima se bore za što bolju minutažu.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije