Henry i Carragher izabrali najboljeg igrača svijeta: "Kad niko nije htio uzeti loptu..."

Za njih nema dileme

Henry i Carragher izabrali najboljeg igrača svijeta: "Kad niko nije htio uzeti loptu..."

Edmir Škorić

U toku je finale Lige prvaka koje se igra u Londonu na stadionu Wembley, a sastaju se Real Madrid i Borussia Dortmund.

Dugoočekivana utakmica i najveća u klupskoj sezoni počela je u 21 sat, a nakon prvih 45 minuta nije bilo pogodaka, iako je Borussia bila jako blizu da povede.

Tim Edina Terzića više je pokazao u prvom dijelu, ali nije uspio da dođe do gola, pa je i dalje početan rezultat, što znači da će biti puno uzbuđenja i u nastavku.

U najavi ove utakmice, legendarni bivši igrači Thierry Henry i Jamie Carragher odlučili su se izabrati najboljeg igrača na svijetu i obojica su prstom pokazali prema zvijezdi Real Madrida.

"Mislim da je Vinicius Junior najbolji igrač na svijetu", rekao je Carragher, a Henry je dodao:

Oglasi

"Za mene je on najbolji, da. Nije me briga šta ljudi govore, kad god je teško, on se pojavi. Vinicius može igrati kao devetka, desno i lijevo, može izvoditi penale. Kada niko nije htio uzeti loptu protiv Bayerna u uzvratnoj utakmici, on je bio jedini koji je inicirao stvari."

Vinicius je naravno starter večeras protiv Borussije, ali Brazilac kao i niko od njegovih saigrača za sada nije puno pokazao.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Real se smatrao favoritom prije početka duela u Londonu, ali stvari na terenu ne izgledaju najbolje za Kraljeve, no oni su i ranije znali biti nekonkretni na terenu, a ipak slaviti prolaz.

Madriđani traže svoju 15. titulu u Evropi, a Borussia je ostala na jednoj. Nijemcima je ovo treće finale Lige prvaka.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi