Guardiola bi dao sve da dovede zvijezdu Reala, a on mu prijeti pred revanš: "Pokušavam..."

Čeka nas puno uzbuđenja

Guardiola bi dao sve da dovede zvijezdu Reala, a on mu prijeti pred revanš: "Pokušavam..."

Edmir Škorić

Ostalo je još malo do revanš utakmice četvrtfinala Lige prvaka koja će se odigrati na Etihadu i u kojoj će Manchester City biti blagi favorit u duelu s Real Madridom, iako bi se moglo reći da su šanse ekipama za polufinale podjednake.

U prvoj utakmici fudbalski spektakl, čak šest golova i na kraju 3:3. Rezultat koji je definitivno garant da nas sada očekuje novi spektakl i da će biti velika borba za ulazak među četiri najbolje ekipe Evrope.

Dosta govora bilo je o kvalitetama i Reala i Cityja, analizirali se momenti iz prve utakmice, pomno se pratile sve reakcije u medijima, a dojam je da su jedan i drugi trener odmah zaključili ko su najopasniji igrači u redovima protivnika.

I dok je Carlo Ancelotti prstom upirao prema nekolicini igrača poput Haalanda, Rodrija, De Bruynea ili Fodena, Guardiola je nekako bio najviše impresioniram Tonijem Kroosom.

Hvalio ga je nakon prve utakmice, ali "ljubav" Pepa i njemačkog veznjaka traje odavno. Radi se o dobrim prijateljima, a upravo je Pep molio Bayernovu upravu da ga ne proda Realu. Uvijek je Guardiola biranim riječima govorio o jednom od najboljih igrača sredine terena.

Oglasi

I dok ga Pep Guardiola na sva usta hvali, Kroos šalje "prijetnje", ili su ih tako barem nazvali pojedini inostrani medji iz Madrida koji su prenijeli igračevu objavu sa Instagrama.

"Barem pokušavam biti brži", napisao je Kroos u objavi na Instagramu uz fotografiju na kojoj se označio u Realovom trening centru dok sprinta.

Fanovi su pisali da "obožavam ovaj Kroosov humor", a drugi pak tvrde da je to na neki način "prijetnja" Guardiolu i Cityju i da poručuje da je spreman da u revanšu na Etihadu bude još bolji nego što je bio.

A ako bude igrao bolje u odnosu na prošlu utakmicu, kada je također briljirao, pitanje je hoće li City pronaći način da ga spriječi u kreiranju nove Realove titule u Evropi.

Madriđani su rekorderi sa 14 titula, ali City je aktuelni prvak i želi da odbrani titulu. Smatra se da će pobjednik ovog dvomeča vjerovatno biti i novi šampion Evrope, mada ne treba da se otpišu niti Barcelona/PSG, Bayern/Arsenal ili Atletico/Borussia Dortmund.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Prve utakmice četvrtfinala bile su veoma efikasne i svi se nadamo da će tako biti i sredinom naredne sedmice.

U utorak navečer Barca dočekuje PSG, u Dortmundu Borussia igra protiv Atletica, a u srijedu se sastaju Bayern i Arsenal, te Manchester City i Real Madrid.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Amansio
Jedan od duhovitijih nogoloptaša.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi