Arda je sinoć shvatio šta je Real Madrid - Odmah je pozvao klub, drugog izbora jednostavno nema
Arda Guler donio bitku odluku za budućnost (Foto: EPA)

Turčin prelomio i donio odluku

Arda je sinoć shvatio šta je Real Madrid - Odmah je pozvao klub, drugog izbora jednostavno nema

Midhat Šljivak

Turski fudbaler Arda Guler navodno je odlučio napustiti Real Madrid i narednu sezonu provesti negdje drugo. 19-godišnjak gotovo da i ne igra kod Carla Ancelottija i nema namjeru da isto prolazi i naredne godine.

Arda Guler još je jedan meč presjedio na klupi. Turski fudbaler je s klupe odgledao meč protiv Mallorce i za njega se ne naziru bolji dani u Realu.

Carlo Ancelotti ga u medijima konstantno hvali. Ističe kako mu je potrebno strpljenja, ali ga 19-godišnji turski fudbaler više nema. Prelomio je kako želi otići iz kluba.

Španski novinar Ramon Alvarez de Mon tvrdi da je Arda saopštio rukovodstvu tima, te treneru Carlu Ancelottiju da želi ići iz kluba.

"Arda Guler je obavijestio Real Madrid da želi otići iz kluba. Carlo Ancelotti nema ništa protiv ideje da on napusti tim u narednoj sezoni. Čeka se odluka kluba", navodi Alvarez de Mon.

Oglasi

Mladi fudbaler stigao je prošlog ljeta iz Fenerbahčea za 20 miliona eura. Povrede su ga na početku karijere u Madridu uništavale i zvanični debi za Kraljeve upisao je tek početkom ove godine.

Nije mu Ancelotti pružio previše šanse za igru. U prvenstvu je nastupio samo pet puta i skupio je mizernih 31 minut na terenu. Stigao je ipak postići jedan pogodak.

Ni u ostalim takmičenjima se nije naigrao. U Kupu Kralja je odigrao sat vremena, te osam minuta u Superkupu, dok slast Lige prvaka nije osjetio.

To je na kraju i dovelo do toga da Arda zatraži odlazak. Sada se čeka odgovor kluba, no izvjesno je da mu neće praviti previše problema u ovom slučaju.

Oglasi

Posudba Arde je izvjesna opcija

Arda Guler će vjerovatno otići negdje na posudbu. Za njegovim uslugama vlada ogroman interes.

Duga je lista klubova koji žele 19-godišnjaka. Posljednji se u Madrid javio Real Sociedad koji će pokušati turskog reprezentativca dovesti u svoje redove.

Od španskih timova još se spominju Mallorca i Las Palmas kao potencijalne destinacije, a postoji i određen interes i izvan Pirineja.

Borussia Dortmund prati razvoj situacije oko Arde, AC Milan bi ga također rado vidio u svojim redovima po istom principu po kojem su doveli Brahima Diaza.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Konačna odluka o sudbini mladog turskog fudbalera bit će poznata veoma brzo. On više nema dileme, želi napustiti klub i otići tamo gdje će mnogo više igrati.

To mu je u ovoj fazi karijere neophodno. Sjedenje na klupi neće od njega napraviti velikog fudbalera i Turčin je toga itekako svjestan.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Drakula
Ja ovo u zivotu nisam vidio da jedan portal forsira ovoliko nekog igraca koji nece biti standardani igrac u Realu jos za 5 godina.
0 3
od vas koji pisete ove clanke jedino smo mi koji citamo ovo sve vece budale.. mene vise necete vidjeti ovdje,
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi