Kroos je uradio ono što do sada nikad nije: Odmah je počeo skidati traku sa prstena...

A išao je ka savršenstvu

Kroos je uradio ono što do sada nikad nije: Odmah je počeo skidati traku sa prstena...

A. Čaušević

Da za sve postoji prvi put u životu to je osjetio i Toni Kroos, sjajni njemački fudbaler koji je godinama glavna uzdanica veznog reda Real Madrida i sigurno jedan od najboljih veznjaka u historiji.

Real je svojim navijačima priredio hladan tuš, moglo bi se reći napravio je prvi kiks ove sezone. Meč na stadionu Santiago Bernabeu je okončan 1:1.

Kroos je bio starter, ali meč nije odigrao do kraja. Po prvi put u seniorskoj karijeri koja traje duže od 15 godina dobio je crveni karton i to nakon odigranih više od 600 utakmica.

Sjajni Nijemac je bio na putu da postane "besmtnik", odnosno jedan od rijetkih igrača koji nikada nisu pocrvenili u svojoj karijeri, ali se to nije desilo.

Veznjak Reala je na centru napravio jedan nezgodan prekršaj, spriječio je kontra napad gostiju i glavni sudija mu je potpuno opravdano pokazao žuti karton. Situaciju pogledajte ovdje.

Zasigurno jedan od najboljih veznjaka ikada se na svoj prvi crveni karton kiselo nasmijao te je na putu ka svlačionici odmah počeo skidati traku sa vjenačnog prstena.

Oglasi

Interesantno da je Kroos prvi žuti karton dobio na startu drugog dijela pa se sigurno nije očekivalo od toliko iskusnog igrača da dobije dvije javne opomene za jedno poluvrijeme.

Kroosa tako sigurno očekuje pauza u narednom meču. Dobra stvar je da Real gostuje Rayu Vallecanu pa Kraljevi ne bi trebali imati previše problema u malom gradskom derbiju.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Inače, u modernom fudbalu rijetki su igrači koji uspjeli izbjeći crveni karton tokom karijere, a interesantno da jedan od njih dijeli svlačionicu sa Kroosom, u pitanju je Karim Benzema.

S današnjim remijem Real je dopustio Barceloni da mu se potpuno približi na tabeli. Los Blancosi imaju 32, a njihov najveći rival bod manje.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Klicko
Nije bio crveni brat @Mostarac94
0 2
znalac001
obravdano jest zuti karton ali ako nekom dajes crveni onda bi trebalo imat neki kriteri pogotovo ako se radi o igracu koji nikad nije dobio crveni karton
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi