Kad se saznalo na šta Kroos troši 30.000 eura svi su ga prozvali sebičnim, odgovorom su posramljeni!

Nijemac bez dlake na jeziku

Kad se saznalo na šta Kroos troši 30.000 eura svi su ga prozvali sebičnim, odgovorom su posramljeni!

A. Čaušević

Toni Kroos ima karijeru bez mrlje. Praktično je nemoguće pronaći skandal na terenu ili van terena kod sada već legendarnog veznjaka Reala. Ponekad bi se našao na meti medija, ali bi uvijek imao pravi odgovor na svaku kritiku.

Nakon tri godine pauze Kroos se vraća u reprezentaciju Njemačke. Uradio je to na nagovor selektora Juliana Nagelsmanna s ciljem da pomogne Elfu na predstojećem Euru.

U prvom mandatu Kroos je dres nacionalnog tima nosio od 2010. godine pa do Evropskog prvenstva koje je održano 2021. uz 106 skupljenih nastupa.

Vrhunac reprezentativne karijere je svakako doživio 2014. kada je u Brazilu postao prvak svijeta. To je i dalje posljednji veliki uspjeh Nijemaca na međunarodnoj sceni.

Dok je igrao za reprezentaciju u prvom mandatu njemački mediji su uspjeli otkriti da Kroos nakon svake kvalifikacione ili prijateljske utakmice iznajmljuje charter let od 30.000 eura.

Oglasi

Sjajni veznjak bi se kući vraćao odvojeno od ostataka reprezentacije te bi u avion odmah sjedao nakon meča. Zbog toga su ga i novinari prozvali sebičnim.

Međutim, kada je objasnio zašto to radi mnogi su ostali posramljeni. Možda i njegov odgovor najbolje govori da Kroosu fudbal ipak nije najvažnija stvar na svijetu.

"Meni je to besmisleno što me kritikuju jer dođem kući prije nego što mi se dijete probudi ujutro. Za to bih dao sav novac svijeta", objasnio je Kroos.

Nijemac je praktično cijeli život u vezi sa Jessicom, svojom ljubavi iz tinejdžerskih dana. Na ludi kamen su stali 2015. godine, a do sada su dobili troje djece.

Najstariji sin Leon je u augustu prošle godine proslavio deseti rođendan, kćerka Amelie je rođena 2016. godine, dok je najmlađi sin Fin na svijet stigao u junu 2019. godine.

Kroos je poznat kao porodičan čovjek. Živi maksimalno profesionalno, nikada nije dozvolio da ga ponese slava i zbog toga možda i opravdano nosi epitet najboljeg veznjaka ikada.

Top Komentari

Manager
Slavni veznjak Bayerna?
0 0
plemic
trebao je babi kupiti ferarija, a nani mercedesa pa bi ga obasipali komplimentima,
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi