Vidi se da je Nijemac: Real Madrid će pamtiti šta je uradio Kroos nekoliko sati pred Liverpool

Posao mu je na prvom mjestu

Vidi se da je Nijemac: Real Madrid će pamtiti šta je uradio Kroos nekoliko sati pred Liverpool

A. Čaušević

Veliku stvar napravio je danas Toni Kroos za Real Madrid. Pokazao je istinsku ljudsku i igračku veličinu, ali maksimalni profesionalazam. Karakteristike koje ga definitivno čine jednim od najboljih igrača današnjice. 

Red, rad, disciplina. Čuvena je izreka koja opisuje njemačku naciju. Prenosi se na sve životne sfere, pa tako i sportske. Zašto su Nijemci drugačiji od ostalih evropksih nacija danas je možda i najbolje potvrdio Toni Kroos.

Za Kroosa, ali i sve njemačke fudbalere u rječniku ne postoji riječ "odustajanje", zbog čega i jesu toliko uspješni kroz historiju, ali i danas.

Naime, prije nekoliko dana Kroos je otpisan za Realovo gostovanje Liverpoolu u prvom meču osmine finala Lige prvaka i Carlo Ancelotti je morao tražiti neki plan. Razlog su bili stomačni problemi.

Međutim, kada je shvatio da se osjeća bolje Kroos je odmah kontaktirao ljekarsku službu, ali i samog Ancelottija te je odlučio da se da na raspolaganje.

Kroos je sinoć bio u svom domu, a Ancelotti je na pressici kazao da ga brine odsustvo jednog od najboljih veznjaka 21. stoljeća.

Oglasi

Ipak, preko noći se desilo čudo. Kroos je jutros obavio razgovor sa ljekarima i dobio je dozvolu da može igrati.

Odmah je privatnim letom doputovao u Liverpool i već do 14 sati bio je u hotelu gdje su smješteni ostali igrači Reala i dao se na raspolaganje.

I dok bi mnogi igrači radije ostali u svom domu i čekali da se potpuno oporave to nije bio slučaj sa Kroosom koji je još jednom pokazao koliko mu je stalo do kraljevskog kluba.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Sam Nijemac se ne može sjetiti kada je zadobio neku povredu mišića. Ove sezone je utakmice propuštao zbog stomačnih problema, grupe i suspenzije. Na terenu je proveo ukupno 2.226 minuta.

Ugovor sa Los Blancosima mu ističe na kraju sezone. Florentino Perez, ali i svi u Realu se nadaju da će Nijemac produžiti saradnju i ostati dio tima.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BiHPatriota
Tako se postuje klub.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi