Potez Real Madrida će izazvati bijes kod Modrića, klub mu pokazao svoje pravo lice

Dok on čeka ugovor drugi su već dobijaju ponude

Potez Real Madrida će izazvati bijes kod Modrića, klub mu pokazao svoje pravo lice

E. Čaušević

Njemački veznjak Toni Kroos već skoro devet godina nosi dres Real Madrida s kojim mu ističe ugovor na kraju ove sezone i čak se špekulisalo da bi se on mogao penzionisati. No, čini se da je Kroos donio odluku oko svoje karijere i zna se gdje će igrati iduće sezone.

Kroos je u kraljevski klub stigao na ljeto 2014. godine iz Bayerna za 25 miliona eura i pokazao se kao veliko pojačanje, te je u prethodnih skoro devet godina s ovim klubom osvojio sve što je mogao.

Njegov ugovor s Real Madridom ističe na kraju ove sezone i svi se pitaju da li je ovo zadnja sezona za Kroosa na Santiago Bernabeu.

Nedavno su se pojavile čak špekulacije da bi Kroos mogao u penziju iako ima tek 33 godine, ali kako navode španski mediji čini se da od toga neće biti ništa.

Mediji u Španiji objavili su da Kroos nema namjeru da ovog ljeta završava karijeru i da će sigurno odigrati barem još jednu sezonu, a već je poznato i u dresu kojeg kluba.

Kroos je počeo pregovore s Real Madridom oko novog ugovora i čelnici kluba poručili su da su spremni da mu ponude novi jednogodišnji ugovor koji će on gotovo sigurno potpisati.

Oglasi

Nijemac nema namjeru da na zalasku karijere mijenja klub i cilj mu je da ostane na najvišem mogućem nivou koliko god je to moguće, a kada to više ne bude opcija vjerovatno će tada okačiti kopačke o klin.

Objavljeno je da je Kroos u pregovorima s Real Madridom oko novog ugovora i da je poručio da je spreman da ostane, te se očekuje da ugovor produži na još godinu dana.

Za razliku od Luke Modrića čelnici Reala su ponudili Kroosu novi ugovor i kako stvari stoje iskusnog njemačkog veznjaka ćemo i iduće sezone gledati u dresu ovog kluba.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Što se tiče Modrića on ne krije želju da ostane u Realu i tu završi karijeru. Modrićev ugovor ističe također na kraju sezone, ali od madridskog kluba još uvijek nije dobio nikakvu ponudu za nastavak saradnje.

Modrić će uskoro proslaviti svoj 38. rođendan, ali i dalje igra u nevjerovatnoj formi. No, očekivalo se da će već sada znati svoju sudbinu u Real Madridu i mnogi smatraju da Hrvat nije zaslužio da klub toliko odugovlači s njim oko novog ugovora.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi