Navijači na nogama - Real Madrid ima zamjenu za Carla Ancelottija
Carlo Ancelotti će na kraju ove sezone vjerovatno okončati svoj drugi mandat na klupi Real Madrida. Ponovo je bio jako uspješan s osvajanjem La Lige i Lige prvaka (Foto. EPA)

Legenda na klupi Kraljeva

Navijači na nogama - Real Madrid ima zamjenu za Carla Ancelottija

Midhat Šljivak

Italijanski stručnjak Carlo Ancelotti (63) vjerovatno će na kraju ove sezone napustiti klupu Real Madrida. Odlazak iskusnog trenera zavisit će od trofeja kojima Kraljevi nisu baš blizu, a njihov izostanak značit će kraj za Ancelottija na klupi Reala. Njegovo mjesto zauzet će legendarni Raul Gonzalez Blanco.

Carlo Ancelotti neće ostati na klupi Real Madrida ako ove sezone ne osvoji neki važniji trofej. Kraljevi su u igri za osvajanje Lige prvaka i La Lige, ali pehari nisu baš izvjesni.

Čelnici Reala spremni su za odlazak 63-godišnjeg stručnjaka. Već imaju zamjenu za njega, pa bi prvi tim trebao preuzeti legendarni Raul Gonzalez Blanco.

Raul je glavni kandidat za novog trenera kluba. Njega je preporučio odličan rad u Castilli i baš kao nekada Zinedine Zidane, mogao bi dobiti šansu da povede prvi tim.

Raul je imao ponudu Leedsa u februaru. Međutim, odbio je poziv iz Engleske i postalo je jasno da će 46-godišnji stručnjak sačekati priliku na klupi voljenog tima.

Oglasi

Klupsko rukovodstvo smatra ga dovoljno zrelim trenerom za preuzimanje prvog tima. Ipak, konačnu odluku ima predsjednik Florentino Perez i sve će biti poznato vjerovatno i prije kraja ove sezone.

Carlo Ancelotti s Realom ima ugovor do 2024. godine. Dosta puta je istakao kako neće otići sve dok ima ugovor, osim ako klub procijeni da im on više nije potreban.

Sumnje o njegovom odlasku iz kluba dodatno su pojačanje nakon što je njegov agent Frank Trimboli nedavno išao u Brazil na pregovore s čelnicima nacionalnog tima ove zemlje, čiji bi Ancelotti mogao postati selektor.

Raul Gonzelez Blanco je apsolutna legenda Real Madrida. Prošao je sve omladinske selekcije, a član prvog tima bio je od 1994. do 2010. godine.

U dresu madridskog velikana legendarna 'sedmica' nastupila je 741 put. Protivničke mreže tresao je 323 puta.

Raul je Real Madrid napustio 2010. godine. Nije rastanak bio lijep i mnogi smatraju da ga se klub olako odrekao, a on je igrao još pet godina.

Nastupao je legendarni fudbaler za njemački Schalke, katarski Al Sadd, te američki New York Cosmos gdje je 2015. godine okončao karijeru.

Potražite više informacija na temu La Liga:

2018. godine je počeo trenersku karijeru u mladom timu Reala. Odmah je donio i trofeje, a godinu dana kasnije preuzeo je Castillu i radi sjajan posao.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

green_dragon
Prvo Tuchel...pa Arteta....sad Raul...ko je sljedeci???
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi