Prvo Modrić, a zatim ostali: Plaču saigrači, plaču mu i djeca, a Kroos hladan kao led sve do jednom

Legenda se oprašta od Reala

Prvo Modrić, a zatim ostali: Plaču saigrači, plaču mu i djeca, a Kroos hladan kao led sve do jednom

Admin Čaušević

Toni Kroos se i definitivno oprostio od stadiona Santigao Bernabeu. Carlo Ancelotti ga je iz igre izve pred sam kraj susreta kada je na noge ustalo 70.000 navijača Reala da mu aplaudira po posljednji put.

Jedna era na Bernabeu je završena. Kroos je i zvanično rekao zbogom najpoznatijem stadionu na svijetu i više na njemu neće igrati, barem ne kao profesionalni fudbaler.

Kroos je bio starter u remiju protiv Betisa (0:0), a jedno vrijeme je nosio i kapitensku traku poslije izlaska Nacha.

Kada ga je Carlo Ancelotti odlučio izvesti iz igre Nijemac je prvo otišao prema Luki Modriću te mu predao kapitensku traku.

Uslijedio je zagrljaj, a zatim i silni aplauzi i ovacije sa tribine. U međuvremenu se počele slivati i suze kako na klupi tako i na tribinama.

Kamer su ulovile trenutak kako nekolicina igrača Reala plače zbog odlaska Kroosa, a u publici je snimljen i Isco.

Oglasi

Zanimljivo da su u tunelu neutješno plakala i Kroosova djeca. Majka Jessica ih je pokušavala smiriti, ali bezuspješno.

A Kroos? Legendarni veznjak je bio poprilično hladan i nije dozvolio da ga emocije slome. Sve do jednom.

Navijače je uglavnom pozdravio mahanjem, a kad je sjeo na klupu zagrlio je svog najmlađeg sina Fina. Zatim su mu se pridružili drugi sin Leon te kćerka Amelie.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Upravo nakon što je vidio da su mu djeca pustila suzu i čuveni veznjak se slomio te počeo plakati zajedno s njima.

Bit će ovo noć koju će jedan od najboljih igrača ikad sigurno pamtiti do kraja života. Posljednji put dres Reala će obući 1. juna na Wembleyu u finalu Lige prvaka protiv Borussije.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Klicko2
Ne znam koliko članaka morate objaviti o ovome klocu!Prosjek igrač i to je to.Ni u 300 najboljih svih vremena.Ćao zdravo
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi