Kad je izašao na teren Kroosa je dočekalo očekivano, ali potez igrača Betisa je priča večeri

Posljednji ples na Bernabeuu

Kad je izašao na teren Kroosa je dočekalo očekivano, ali potez igrača Betisa je priča večeri

Admin Čaušević

Emotivna noć na Bernabeuu. Od kultnog stadiona oprašta se Toni Kroos. Legendarni Nijemac je po posljednji put u profesionalnoj karijeri istrčao na teren čuvenog fudbalskog hrama.

Kroos je živa legenda fudbalske igre, početkom sedmice je odlučio da se penzioniše i tako je iznenadio ne samo navijače Reala već i sve ljubitelje fudbala.

Oproštajni duel na stadionu Santiago Bernabeu za Kroosa je utakmica protiv Betisa, a Carlo Ancelotti ga je odlučio staviti u startnu postavu.

Koreografija navijača Reala u čast Tonija Kroosa

Kad je istrčao na teren Kroos nije znao gdje gledati pošto se radilo o zaista prekrasnoj sceni punoj emocija.

Saigrači iz Reala su sasvim očekivano jednom od najboljih veznjaka priredili špalir, ali su i fudbaleri Betisa oduševili.

Naime, igrači tima iz Andaluzije su se također priključile špaliru što je zapravo odličan pokazatelje koliko je Kroos cijenjen u svijetu fudbala.

Oglasi

I najvjernije pristalice Reala su pripremile koreografiju za Kroosa u obliku klupske zastavice sa iscrtanim likom njemačkog fudbalera.

[twitter]https://twitter.com/AdriRM33/status/1794443345177272756[/twitter]

Na koreografiji je ispisan i broj trofeja (22) koje je Kroos osvojio za Realom, a do kraja sezone će imati priliku da podigne još jedan pehar.

Kao što je poznato, Los Blancosi 1. juna na Wembleyu igraju finale Lige prvaka protiv Borussije Dortmund. To će za Kroosa biti i definitivni oproštaj od klupskog fudbala.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Zvanično zbogom "bubamari" Kroos će reći nakon što okonča svoj nastup na Evropskom prvenstvu sa reprezentacijom Njemačke. Pošto se radi o unikatnom veznjaku nema sumnje da će nedostajati svijetu fudbala.

Podsjećanja radi, Real je Kroosa doveo 2014. godine za "samo" 25 miliona eura. Gledajući odnos uloženog i dobivenog radi se možda i najisplativijem transferu ikada.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Madridista
Kako su katalonske surotinje postupile sa svojom legendom Ćavijem? Noga u guzicu. Taj klub, njihovi navijači, historija... Lažno, loše i nikako ..
0 2
Klicko2
Koliko članaka o ovome klocu će se napisati?Običan,prosjek igrač!Ni u 300 najboljih svih vremena
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi