Toni Kroos iznenadio navijače Reala porukom na Instagramu: "Zadnji je dan i čudan je osjećaj"

Od ponoći više nije igrač Kraljeva

Toni Kroos iznenadio navijače Reala porukom na Instagramu: "Zadnji je dan i čudan je osjećaj"

Endin Čaušević

Toni Kroos prije nešto više od mjesec dana iznenadio je fudbalsku javnost odlukom da će ovog ljeta završiti igračku karijeru, te da će nastup na Evropskom prvenstvu biti tačka na blistavu karijeru. No, Nijemac se danas ponovo oglasio kada je Real Madrid u pitanju, te je pokazao kakvu ljubav ima prema kraljevskom klubu.

Kroos je pred finale Lige prvaka protiv Borussije Dortmund potvrdio da će to biti njegova zadnja utakmica u dresu Real Madrida jer je odlučio da završi svoju igračku karijeru iako ima tek 34 godine.

Očekivalo se da će njemački reprezentativac produžiti saradnju s Realom na još godinu dana, no on je donio odluku da je vrijeme da se povuče dok je još na vrhuncu što mu je uvijek bio cilj.

Kroos je osvajanjem Lige prvaka na najbolji način završio svoju priču u Real Madridu za koji je igrao prethodnih deset godina.

On će odigrati još Evropsko prvenstvo na kojem se s Njemačkom sinoć plasirao u četvrtfinale i nakon toga će se zvanično penzionisati iako su se mnogi nadali da će se predomisliti i ostati na velikoj sceni.

Međutim, da od toga nema ništa Kroos je potvrdio i danas porukom na društvenim mrežama, te je mnoge iznenadio što se uopšte oglasio.

Oglasi

No, njegov ugovor s Real Madridom zvanično ističe u ponoć i još nekoliko sati je član kraljevskog kluba. Kroos je odlučio da se oglasi tim povodom, te je još jednom pokazao šta Real predstavlja u njegovom životu.

"Prva fotografija pokazuje dio koji nedostaje na fotografiji dva. Danas je zvanično moj zadnji dan kao igrač Real Madrida. Čudan je osjećaj, ali ću uvijek biti jedan od vas. Zauvijek zahvalan", poručio je Kroos.

Kroos je u dresu Real Madrida za deset godina odigrao čak 465 utakmica, dao je 28 golova i upisao 99 asistencija.

Pored kraljevskog kluba igrao je još za Bayern i Bayer Leverkusen, no jasno je da je najbolje dane karijere proveo u Madridu.

Oglasi

S španskim velikanom osvojio je čak 24 trofeja, a od toga ih je čak pet u Ligi prvaka što dovoljno pokazuje kakvu karijeru je Kroos imao u Real Madridu.

Što se tiče reprezentacije Njemačke s ovim timom bio je prvak svijeta 2014. godine na Mundijalu u Brazilu, a sigurno da bi za njega najsavršeniji kraj karijere bio ukoliko bi uspio da postane prvak Evrope s nacionalnim timom.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Kroos je u dosadašnjoj karijeri u dresu reprezentacije odigrao 113 utakmica, a da li će uspjeti s Njemačkom doći do samog kraja ostaje nam da vidimo.

Ono što je sigurno jeste da će Njemačka u četvrtfinalu igrati protiv pobjednika iz duela Španija - Gruzija koji je na rasporedu večeras u 21 sat.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi