Real ga tjera iz tima: Prvi dolazi, a zadnji odlazi sa treninga, šuti i radi, a plata "samo" 34.000

Žele ga se riješiti pod svaku cijenu

Real ga tjera iz tima: Prvi dolazi, a zadnji odlazi sa treninga, šuti i radi, a plata "samo" 34.000

Admin Čaušević

Do sada je zabilježeno nekoliko odlazka iz Real Madrida, ali to neće biti kraj pošto su Kraljevi odlučili da se riješe još jednog igrača i to onog sa najmanjom platom. Napustit će Kraljeve nakon 10 godina.

Nacho Fernandez, Joselu i Toni Kroos nisu jedini koji u novoj sezoni neće biti članovi Reala. Sada odlazi i čovjek koji je na platnom spisku Kraljeva od 2015. godine.

Jesus Vallejo je stigao u Real prije skoro decenije kada su ga Los Blanocosi platiti 5 miliona eura ekipi Zaragoze, ali je na Bernabeuu uvijek bio u sjeni.

Vallejo je do sada uglavnom bio na posudbama, ali i kad bi ostajao u timu uspio bi osvojiti Ligu prvaka, to je bio slučaj u dva navrata, 2018. te 2022. godine.

Pred sezonu 2023/24 poslan je na posudbu u Grandu gdje se nije naigrao zbog ozbiljnih problema s povredom. Posljednji meč je upisao još u januaru.

Španski defanzivac sa Kraljevima ima ugovor još godinu dana, zarađuje najmanje od svih igrača u svlačionici, tako mu plata na sedmičnom nivou iznosi 34.000 eura.

Oglasi

Taj iznos je i do 10 puta manji u odnosu na najveće zvijezde ekipe, ali Valleju to nikad nije smetalo te je pokazivao ogroman nivo profesionalizma.

Vallejo s brojem 5 na leđima slavi titulu prvaka Španije 2022. godine

Prošlog ljeta iako je bio član Reala odmah se odrekao broja 5 te ga uručio Judeu Bellinghamu. Nekoliko sedmica kasnije poslan je na posudbu u Granadu.

Poznato je da je on prvi koji dolazi, a posljednji koji odlazi iz trening kampa Valdebebas, šutio i radi šta mu se kaže te ne podiže glas. Međutim svemu tom je došao kraj.

Navijačima Reala je ostao upamećen po nastupu u sezoni 2021/22 kada je ušao u produžetku polufinala Lige prvaka sa Manchester Cityjem te je čuvao Erlinga Haalanda.

Tokom boravka u Realu, Vallejo je bio na posudbi u Eintracht Frankfurtu, Wolverhamptonu i Granadi, ali od ovog ljeta će morati tražiti novi i to permanentni angažman.

Oglasi

Četvorici istekao ugovor 

Sa posljednjim danom mjeseca juna četvorici igrača Reala je istekao ugovor. U pitanju su Luka Modrić, Lucas Vazquez, Toni Kroos i Kepa Arrizabalaga.

Kako sada stavi stoje Modrić i Vazquez će dobiti nove ugovore, odnosno jednogodišnje produženje o čemu se već uveliko piše.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Kepa se za sada vraća u Chelsea, ali ostaje otvorena mogućnost povratka u slučaju da Andriy Lunin napusti tim što bi značilo da bi Real morao tražiti novog golmana.

Kroos je već ranije najavio odlazak u penziju po završeku nastupa na Evropskom prvenstvu i njega više nećemo gledati u dresu Los Blancosa.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti