Diabolični dribling "naelektrisanog" Viniciusa: Fudbalski svijet do sada nije vidio nešto ovako

Bilo je sličnih dribilinga, ali ne i ovakav

Diabolični dribling "naelektrisanog" Viniciusa: Fudbalski svijet do sada nije vidio nešto ovako

Admin Čaušević

Vinicius Junior je demonstrirao napredniju verziju famoznor Ronaldinhovog driblinga pod nazivom "elastico".

Kada su u pitanju driblizni i egzebicije tokom utakmica rijetko koji fudbaler u modernom fudbalu može u istu rečenicu sa Viniciusom Juniorom.

Sjajni Brazilac djeluje "naelektrisano" sa loptom u nogama te iz utakmice u utakmicu na svoju listu žrtava dodaje nova imena. U posljednjih godinu dao je dosta golova te upisao asitencija, ali su driblinzi ono čime privlači najviše pažnje.

U posljednjem Realovom susretu protiv Shaktara ovaj 22-godišnjak je opet bio briljantan što je pokazao driblingom kojeg fudbalski svijet do sada nije vidio.

Do sada su slične driblinge izdvodili njegovi sunarodnjaci Ronaldo i Ronaldinho, ali je Vinicius otišao korak dalje kada su ga dočekala dvojica igrača ukrajinskih Rudara.

[twitter]https://twitter.com/FootyLover3/status/1577784283028152320[/twitter]

Oglasi

Brazilac je "zalijepio" loptu na nogu, naglo je povukao te je podigao i probacio između dvojice protivnika koji ga nisu uspjeli zaustaviti. Bio je to zaista fenomenalan potez.

Vinicius je bio dovoljan treptaj oka da se riješi dvojice protivnika. Brazilac je ponekad definitivno nezaustavljiv i na pravom putu je da postane legenda Real Madrida.

Za igrača čija se vrijednost procjenjuje na više od 100 miliona eura samo je nebo granica pogotovo nakon što je u posljednjih nekoliko mjeseci ostvario značajan napredak.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Prema nekim procjenama od Viniciusa su trenutno vrijednija samo dvojica igrača. Riječ je o Erlingu Haalandu iz Manchester Cityja te Kyilanu Mbappeu iz PSG-a.

Upravo njih dvojica bi se za dvije godine trebali priključiti Viniciusu u Realu jer u njihovim ugovorima imaju klauzule prema kojim se mogu oslobiti od trenutnih klubova 2024. godine.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

axel42
Hahahha, sto put vidjeno!!
3 1
C.Banks
Ako niko nikad od nas u djetinjstvu nije imao ovakav prolaz između dva igrača nek s ekilne
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti