Valverdea je Ancelotti izluđivao: "Zašto mi to radiš?"

Dok nije shvatio...

Valverdea je Ancelotti izluđivao: "Zašto mi to radiš?"

Edmir Škorić

Veznjak Real Madrida Fede Valverde mogao bi se smatrati jednim od najodanijih vojnika Carla Ancelottija, ali nisu se uvijek slagali. Urugvajac je objasnio da nije uvijek bio oduševljen načinom na koji ga je koristio salvni trener.

Veći dio sezone 2021/22 Valverde je bio korišten na desnoj strani veznog reda, a u raznim prilikama je bio pomjeren u sredinu terena. Ove godine još uvijek je na trenutke igrao na desnoj strani, ali se vratio u vezni red zajedno s onijem Kroosom, gdje je pokazao najbolju formu.

“Naučio sam stvarno cijeniti igranje gdje god žele da igram. Kad sam počeo s Ancelottijem, bio sam ljut... Pitao sam ga zašto mi to radi, zašto moram promijeniti svoju poziciju? Ali onda sam naučio cijeniti ono što trener traži od tebe i znati kako sazrijeti u različitim dijelovima igre i da ako te trener traži da pomogneš na nekoj drugoj poziciji, moraš to cijeniti, razumjeti i izvući najviše iz toga za dobrobit tima", rekao je Valverde.

"A budući da dolazi od njega, od Ancelottija... igrati za Real Madrid nije lako, morate se držati i nikada ne ispustiti tu priliku", dodao je Urugvajac.

S odlaskom Tonija Kroosa i dolaskom Kyliana Mbappea, Valverdeu će se svidjeti njegove šanse da ponovo počne u sredini veznog reda, u svojoj tradicionalnijoj dubljoj ulozi. Svejedno, njegova trčanja koja razbijaju pluća opasno su oružje za Real Madrid.

Oglasi

Valvede je izuzetno energičan fudbaler koji ne prestaje da trči. Njegov mentalitet je također poseban i Carlo Ancelotti ima samo riječi hvale za njega.

25-godišnjak je često u sjeni drugih velikih zvijezda Reala, ali radi izuzetan posao. U La Ligi je odigrao čak 37 utakmica, ima dva gola i sedam asistencija. U 13 nastupa u Ligi prvaka dao je gol i upisao asistenciju.

Valverde je od 2018. godine u Madridu i ima ugovor do 2029. godine. Već sada je jasno da će i naredne sezone nositi dres Kraljeva i, bez obzira ko dođe, nema nikakve sumnje da će za njega uvijek biti mjesta, samo je pitanje na kojem dijelu terena.

Prirodno igra u sredini terena, ali zbog Ancelottija je često korišten na desnoj strani i mora se priznati da se i tu jako dobro snalazio.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Svojevremeno je 2022. godine Ancelotti odlučio da se okladi s Valverdeom. On se kladio sa Urugvajcem da će zabiti barem 10 golova, no te je sezone Valverde uveliko promašio taj broj i pokazao da može da bude veoma opasan po gol protivnika iako mu to nije u opisu posla.

U toj sezoni Valverde je dugo uz Benzemu bio najbolji strijelac Reala, no sada je svoje mjesto prepustio Judeu Bellinghamu, koji je briljirao i prvi je strijelac kluba bio u sezoni 2023/24.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi