Toni Kroos o čovjeku koji ga je doveo do ludila: "Bog sve vidi, zato ga je i kaznio!"

Veznjak Reala bez dlake na jeziku

Toni Kroos o čovjeku koji ga je doveo do ludila: "Bog sve vidi, zato ga je i kaznio!"

A. Čaušević

Toni Kroos nije hladan kao led, iako se vrlo često čini takvim. U utakmici protiv Seville odluke sudije Diaza de Mera Escuderosa zagrijavale su njemačkog veznjaka sve dok u 35. minuti nije eksplodirao te zbog protesta dobio žuti karton.

Kroos je jedna od rijetkih fudbalskih zvijezda koja ima vlastiti podcast svake sedmice gdje komentariše aktuelna dešavanja zajedno sa svojim bratom Felixom.

Ovaj put je pričao o dešavanjima na meču sa Sevillom kada je sada već legendarni fudbaler Reala dobio žuti karton.

Nisam neko ko voli imati posla sa sudijam tokm utakmica i nikad to ne radim, ali ovo je bilo previše", rekao je Kroos te nastavio analizirati Esducerosovo suđenje.

"Tokom cijelog prvog poluvremena je svirao stvari koje su na granici prekršaja. Čak i za stvari koje uopće nisu bili prekršaji."

Oglasi

"Ono što me toliko razljutilo kod mog protesta je što sam bio metar udaljen. Vidim da protivnik hoće da dribla i samo se želi sudariti sa mnom. Tada sam se čak i odmaknuo tako da ne bi bilo kontaka sa mnom, ali sudija je to ignorisao."

Na snimicma se moglo vidjeti kako Kroos galami na sudiju da je bio udaljen metar. Nekoliko minuta poslije toga Escuderos nije mogao nastaviti suditi zbog povrede.

"Bog sve vidi i vjerovatno je dao da se sudija tada povrijedi", poručio je Kroos.

Kroosu je tom prilikom prišao i Sergio Ramos kako bi ga smirio. Čuveni štoper je dugo godina bio kapiten Kroosu i znao je šta uraditi.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Ne bi mi dao drugi žuti, osjećao sam da sve držim pod kontrolom. Lijepo od Ramosa što je obratio pažnju. Bio je u ovim situacijama mnogo puta i zna kako je", zaključio je njemački internacionalac.

Podsjećanja radi, Real Madrid je meč sa Sevillom riješio u svoju korist i to sjajnim golom Luke Modrića.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi