Toni na oproštaju: Umalo sam se potukao s Van Gaalom
Foto: EPA

Oprostio se Luca Toni

Toni na oproštaju: Umalo sam se potukao s Van Gaalom

M. Šljivak

Legendarni italijanski napadač Luca Toni sinoć je završio profesionalnu karijeru.

Ovaj 39-godišnji fudbaler se oprostio u velikom stilu. Prekrasnom panenkom je matirao golmana Juventusa Neta, te je otišao u povijest kao jedan od najboljih napadača u proteklih 10-ak godina.

Govorio je Toni na oproštaju o svemu pomalo, a o prelijepom pogotku na oproštaju je rekao.

"Riskantan penal, ali da biste napravili lijepe stvari, morate rizikovati. Srećom, pogodio sam", rekao je Toni, te je dodao:

"Svaki gol kojeg sam postigao u karijeri mi je lijep. Možda je večerašnji najljepši, jer sam s njim okončao karijeru i u njega sam ugradio dosta emocija", istakao je Toni.

Luca se neće baviti trenerskim poslom. Smatra da je trenerski posao ubrzava starenje, a u karijeri je imao i dosta okršaja s trenerima. Posljednji je imao s aktuelnim trenerom Verone Luigijem Del Nerijem.

Ipak, otkrio je kako mu to nije bio najgori okršaj u karijeri. S Louisom van Gaalom je u Bayernu dobro 'zakuhao'.

"Nismo se slagali najbolje, ali smo sve raščistili. U prošlosti sam imao mnogo gorih sukoba s trenerom. U Bayernu sam se sukobio s Van Gaalom i umalo smo se potukli", istakao je Toni, te je dodao:

"Gledao sam kako mi nekadašnji saigrači stare za pet godina u jednoj sezoni, jer su postali treneri. Ja to ne želim, radije ću preuzeti neku direktorsku poziciju", rekao je Toni.

Potražite više informacija na temu Serie A:

U bogatoj karijeri Toni je igrao za veliki broj timova. Zablistao je u 2003. godine u dresu Palerma, nakon čega su uslijedili nastupi za Fiorentinu, Bayern, Romu, Genou, Juventus, a posljednje tri sezone je proveo u Veroni.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi