Iskusni bh. fudbaler objavio emotivnu poruku na Instagramu, a svi se pitaju šta će sada biti s njim

Raskinuo ugovor u Kini

Iskusni bh. fudbaler objavio emotivnu poruku na Instagramu, a svi se pitaju šta će sada biti s njim · Zvanično

Endin Čaušević

Nekadašnji bh. reprezentativac Toni Šunjić prethodne skoro četiri godine proveo je u Kini gdje je nastupao za Henan Longmen, ali je došlo vrijeme za rastanak i iskusni defanzivac se emotivnom porukom oprostio od svog kluba.

Šunjić je u Kinu otišao u septembru 2022. godine kada je napustio moskovski Dinamo, te je potpisao za BJ Gouan.

Međutim, za Gouan skoro da nije igrao jer je otišao prvo na posudbu u Henan, a zatim ga je ovaj klub otkupio za skoro tri miliona eura.

Šunjić je u dresu Henana igrao više od tri godine, ali sada je došlo vrijeme za rastanak i ovaj 35-godišnji fudbaler je od danas zvanično slobodan igrač.

Nekadašnji bh. reprezentativac to je potvrdio putem društvenih mreža jer se emotivnom porukom oprostio od kineskog kluba.

Oglasi

"Nakon tri i po nevjerovatne godine došlo je vrijeme za rastanak. Želim da se iskreno zahvalim za sve divne momente koje smo dijelili u ovom periodu moje karijere. Hvala na podršci, a posebno tokom izazovnog vremena u pandemiji koronavirusa, to meni mnogo znači", poručio je Šunjić i dodao.

"U životu planovi dobiju neočekivane preokrete. Razgovarao sam s čelnicima kluba i zajedno smo odlučili da potpišem sporazumni raskid saradnje. Uvijek sam davao sve od sebe na utakmicama i treninzima za ovaj klub".

"Hvala svima što su bili dio veoma važnog mog putovanja ovdje. Želim vam svima sve najbolje i mnogo uspjeha u narednoj sezoni".

Šunjić je s Henanom imao ugovor na još godinu dana, ali postignut je sporazumni raskid saradnje. Iako ima već 35 godina sigurno da Šunjić još uvijek ne razmišlja o penziji i bit će zanimljivo vidjeti gdje će nastaviti karijeru.

Inače, ovaj rođeni Mostarac u dresu reprezentacije Bosne i Hercegovine odigrao je 41 utakmicu i postigao je jedan pogodak.

Ponikao je u Zrinjskom, a pored Kine u Evropi je igrao za Kortrijk, Zoryju, Kuban Krasnodar, Stuttgart, Palermo i moskovski Dinamo.

Top Komentari

ljoze_ono_na
Tacno, ja nista drugo ne mislim, samo se pitam sta ce biti s Tonijem. A kako ja, tako i svi mi.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi