Toni Tipurić: NK GOŠK je klub koji uvijek ima visoke ambicije
Toni Tipurić stup je obrane prvoligaša iz Gabele

Mostarac u dresu 'Lavova' iz Gabele igra odlično

Toni Tipurić: NK GOŠK je klub koji uvijek ima visoke ambicije · Intervju

U malom, ali više nego stabilnom hercegovačkom klubu NK GOŠK iz Gabele, nikad nije dosadno

Uprava ovog kluba nikada ne miruje, uvijek se nešto događa. Kroz GOŠK prolaze sjajni igrači, treneri a obzirom kad se zna da je Gabela sasvim malo mjesto kraj Čapljine, pravo je čudo da ovaj klub uvijek ima ambicije - i to one najveće. Prije tri sezone Gabeljani su napustili društvo najboljih, no nije tajna da na jugu Bosne i Hercegovine žele što brži povratak u društvo najboljih timova države. To zasigurno neće biti lako, no nakon prošle sezone koja je bila za zaborav, čini se da NK GOŠK polako hvata konce i da će opet postati ozbiljan kandidat za povratak u Premijer ligu.

Jedan od razloga stabilizacije Gabeljana na rezultatskom planu zasigurno je i odlični stoper, rođeni Mostarac, Toni Tipurić. Otkad je skupa sa svojim sugrađaninom i suigračem iz Hrvatskog Dragovoljca Dražanom Glibom stigao u Gabelu, krvna slika ovog tima počela se polako mijenjati. O svom boravku u Gabeli, dosadašnjoj karijeri i još nekim detaljima, stoper NK GOŠK Toni Tipurić, iza kojeg je do sada zanimljiva karijera u kojoj je prošao sve uzraste HŠK Zrinjski, te nekoliko islandskih klubova, govorio je za SportSport.ba.

Toni, nakon početna tri remija, GOŠK je uvezao dvije pobjede i uhvatio priključak za vrhom ljestvice. Jesu li stvari krenule u željenom smjeru za NK GOŠK?

"Da, lošije smo startali, doduše, prva tri susreta su bile jako teške utakmice. Dva neugodna gostovanja u Kaknju i Orašju te domaća s Igmanom koji nakon 5 kola pokazuje da ima kvalitetu jer se nalaze na čelu ljestvice, a u prošloj sezoni borili su se za ostanak. Što se tiče nas, mi prije svega želimo biti stabilan prvoligaš, nikakvog opterećenja oko plasmana u viši rang nema. Ono što se kaže, idemo iz utakmice u utakmicu, u svakoj se želimo domoći tri boda pa ćemo vidjeti gdje će nas sve to odvesti i možemo li se kandidirati za sami vrh." - kazao je Tipurić na početku.

No, svakako je da je dojam, kada se pogledaju stvari iz prošle sezone i sada, da se u GOŠK-u stvari polako vraćaju na svoje mjesto?

Oglasi

"Pa tako je. Prošle sezone bio je taj pritisak plasmana u Premijer ligu no svi se sjećamo kako je to završilo. Prvu polusezonu rezultati su bili katastrofalni, da bi se u idućoj stvari popravile te smo uz Posušje bili ekipa koja je bila najkonstantnija i najbolja u tom dijelu prvenstva. Želimo sada nastaviti u istom ritmu i ponavljam, treba proći neko vrijeme da bi vidjeli našu stvarnu snagu i mogućnosti."

Ipak, dojam je da su u Gabeli i NK GOŠK uvijek postoje želja i ambicija za plasmanom u viši rang?

"Pa to je tako. To moramo biti zahvalni ljudima koji vode klub Luji Iliću i Andriji Jurkoviću koji ogromni dio sebe i svog srca ulažu u ovaj klub. Također, GOŠK je i privlačna sredina za mnogo igrača. Ambicija je takva da nitko ne želi da se bori za ostanak i za mrvice. Još dok je bio u Premijer ligi u GOŠK-u je živjela ambicija da se postane stabilnim premijerligašem. Splet okolnosti bio je takav da se ispalo iz Premijer lige, no GOŠK je i dalje jedan od stabilnijih i jačih klubova u regiji te mislim da svakako postoji velika želja a i mogućnosti da se ovaj klub opet natječe u društvu najboljih."

Toni, nakon dosta lutanja posljednjih godina, čini se da si se skrasio i da si zadovoljan u GOŠK-u?

"Zaista sam zadovoljan i sretan. Prije dolaska u Gabelu imao sam jednu neslavnu epizodu u Hrvatskom Dragovoljcu, gdje unatoč odličnim rezultatima nisam našao zajednički jezik s upravom i odlučio sam se na odlazak što se ispostavilo odličnim potezom. Iako je HD bio prvi i na kraju osvojio 2.HNL nije tu bilo neke prevelike ambicije za bilo čim, a tu ambiciju i želju sam pronašao ovdje u Gabeli. O klubu u ovih 7,8 mjeseci koliko sam tu prezadovoljan sam svime, od uprave, stručnog stožera koji čine Ivan Bubalo, Filip Zovko i Igor Melher, te suigrača koji su odreda svi pravi momci."

Oglasi

Prva liga Federacije jako je izjednačena, kako vidiš rezultate konkurencije za sada?

"Iako je sami početak prvenstva, moram reći da je Igman daleko najugodnije iznenađenje, a odmah do njih i Gradina. Isto tako vjerujem da će se ekipe poput gradačačke Zvijezde, Simm Bau, te još nekoliko dugogodišnjih prvoligaša,kako vrijeme i liga budu odmicali sigurno vremenom dizati i da će borba kako za ulazak u PL, tako i za opstanak biti jako neizvjesna."

Toni, tvoja funkcija u klubu nije samo ona isključivo na terenu?

"Tako je, obnašam i funkciju sportskog direktora, no dogovor s upravom je takav da me ne gledaju kao to, već samo kao nogometaša" - kroz smijeh govori Toni i dodaje:
"S druge strane, veliko je zadovoljstvo i čast kada ljudi iz uprave imaju toliko povjerenje u mene i na meni je da dam sve od sebe da pomognem klubu koliko god mogu."

U klubu je dosta Mostaraca i momaka s kojima si i prije dijelio svlačionicu?

"Tako je, tu je prije svih Dražan Glibo s kojim od sedme godine života nisam igrao možda 3,4 sezone u vrh glave. Tu je i naš kapetan Nikola Šunjić, momak koji je sjajan i čovjek i nogometaš i koji zaslužuje iskorak u svojoj karijeri. Vjerujem da će on napraviti isto kao što je to uradio i Igor Savić. Tu je i Adnan Bobić koji je sve bolji i bolji, te koji nam je u prošlom trijumfu bio jedan od najzaslužnijih za osvojene bodove."

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Osim na travnjaku ide te i na drugim poljima?

"Ha ha, tako je, nedavno sam se zaručio s dugododišnjom djevojkom Reneom, uskoro ćemo uploviti u bračne vode i jako sam sretan zbog toga. No uvijek kažem, 'Bože zdravlja', pa će i ostalo doći svojim redom i vremenom." - kazao je Toni Tipurić za SportSport.ba.

Top Komentari

Realist
Odličan igrač i zaslužio je igrat u Zrinjskom
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi