Toni: Trojica napadača će se boriti za najboljeg strijelca
Foto: EPA

Ko će biti najbolji strijelac u Italiji?

Toni: Trojica napadača će se boriti za najboljeg strijelca

E. Čaušević

Legendarni napadač Luca Toni odlučio je dati svoj osvrt na novu sezonu italijanske Serije A koja počinje danas.

Novu sezonu na Apeninima danas otvara Juventus koji će na svom stadionu ugostiti Cagliari. Pred sami početak nove sezone zanimljiv intervju za italijanske medije dao je legendarni napadač Luca Toni koji vjeruje da će borba za najboljeg strijelca Serija A biti iznimno zanimljiva.

"Za najboljeg strijelca ove sezone će se boriti tri napadač. Prema mom mišljenju to su Mauro Icardi, Gonzalo Higuain i Edin Džeko. Volio bih da se u tu borbu uključi i Andrea Belotti koji je prošle godine briljirao. Također, velika želja mi je da Giampaolo Pazzi postigne barem 15 golova za Veronu", rekao je Toni, te nastavio:

"Nisam zaboravio Driesa Mertensa, ali jednostavno mislim da će on svoje golove nekako podijeliti sa Callejonom i Insigneom. Moj neki lični favorit je Higuain koji je sigurno jedan od najboljih napadača na svijetu u ovom trenutku".

Potražite više informacija na temu Serie A:

Također, Toni je odlučio odgovoriti na pitanje kakav bi bio idealan napadač da može uzeti po dio igrača koji igraju i Italiji. Naravno, neizostavan je bio i naš Edin Džeko.

"Imao bi Belottijev osjećaj za gol, Icardijevo kretanje u kaznenom prostoru, Higuainovu tehniku i moć Edina Džeke. Za nekog takvog biste platili i više od 222 miliona eura koliko košta Neymar", dodao je Toni.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi