Tony Parker postaje predsjednik Lyona?
Foto - EPA

Legendarni košarkaš ulazi i u fudbal

Tony Parker postaje predsjednik Lyona?

Midhat Šljivak

Legendarni košarkaš Tony Parker mogao bi postati novi predsjednik Lyona.


Prema navodima L'Euipea, Parker je zainteresovan da od 2023. godine preuzme funkciju predsjednika francuskog velikana od kontroverznog Jeana-Michela Aulasa.

Tony s Lyonom već uveliko sarađuje. On je većinski vlasnik košarkaške ekipe Asvela iz predgrađa Lyona, a fudbalski tim ima 25 procenata vlasništva u ovom košarkaškom klubu.

Odnosi između Parkera i Lyona su zaista odlični. Niko nema ništa protiv da legendarni košarkaš preuzme funkciju predsjednika i to će se vjerovatno i desiti.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Aulas je na čelu Lyona od 1987. godine, ali s obzirom na to da mu je već 71 godina on se polako povlači i umjesto njega bi na funkciju trebao doći Parker.

Top Komentari

m1987
Čuda velikoga kad potjera ćorav sakatoga. Tako je i fudbal trenutno :(
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi