Topnici pregazili Svrake, Kolašinac presjedio na klupi

Premiership, 26. kolo

Topnici pregazili Svrake, Kolašinac presjedio na klupi

Fudbaleri Arsenala pobijedili su večeras na Emiratesu Newcastle United s 4:0 u susretu 26. kola engleskog Premiershipa.

Topnicima je ova pobjeda bila bukvalno pod moranjem jer za trijumf u engleskoj ligi ne znaju već četiri kola zbog čega su se približili donjem dijelu tablice.

Danas su slavili pobjedu od 4:0, a sve golove postigli su u drugih 45 minuta. Kada je u pitanju prvo poluvrijeme, nije bilo specijalnih šansi, samo po jedna solidna prilika na obje strane, ali promjene rezultata nije bilo.

Na samom početku drugog dijela Arsenal ubacuje u brzinu više i dolazi do brza dva gola. Prvo je u 54. minuti pogodio Pierre-Emerick Aubameyang da bi samo tri minute kasnije isto učinio Nicolas Pepe. Imao je Newcastle nekoliko prilika da se vrati u meč, ali nije ih koristio. Na samom kraju su Topnici to kaznili i golovima Ozila iz 89. i Lacazetta iz 95. minute slavili uvjerljivu pobjedu. 

Iako se očekivalo suprotno, bh. reprezentativac Sead Kolašinac ipak nije zaigrao na ovom meču jer očigledno nije dovoljno oporavljen od povrede. On je susret presjedio na klupi.

Arsenal se sada probio na 10. poziciju sa 34 osvojena boda, dok je Newcastle sa tri boda manje ostao na 12. poziciji.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Premiership, 26. kolo:

Arsenal - Newcastle 4:0

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Maestro
Ovakva ekipa Arsenala sa ovakvim trenerom spremna je na velika dostignuća užitak je gledati ovaku leprsavu igru
8 5
Samo_Realan
Dje onaj 56, nek doda sad 456
7 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi