Torino doveo zamjenu, spreman veliki transfer Belottija
Foto: EPA

Duvan Zapata u Torinu

Torino doveo zamjenu, spreman veliki transfer Belottija

Midhat Šljivak

Ekipa Torina veoma je blizu realizacije transfera u kojem će dres ovog kluba obući kolumbijski napadač Duvan Zapata.

Ovaj 26-godišnji fudbaler će u redove torinskog kluba doći iz Napolija, koji ga je populatnim Bikovima prodao za 20 miliona eura.

Njegov dolazak znači i vjerovatan odlazak prve zvijezde tima Andree Belottija. Sjajni napadač se povezivao s najvećim evropskim klubovima, a kako stvari stoje na kraju će završiti u engleskoj Premier ligi, gdje najviše interesa pokazuje Chelsea.

S druge strane Zapata je proteklu sezonu proveo na posudbi u Udinese. Postigao je 11 golova u kompletnoj sezoni, ali to nije spriječilo Napoli da ga proda za dosta solidnu cijenu od 20 miliona eura.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Zapata je na San Paolo stigao 2013. godine iz Estudiantesa za sedam i po miliona eura, ali nikad nije napravio ono što se od njega očekivalo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti