Džeko promašivao, Inter se spasio: Milan počinje da bježi, a Juventus puše za vratom

Nerazzurri remizirali s Torinom

Džeko promašivao, Inter se spasio: Milan počinje da bježi, a Juventus puše za vratom

A. Čaušević

Inter posustaje u borbi za Scudetto. Na gostovanju kod Torina je upisan remi. Završeno je 1:1.

Nerazzurri su u prošlom kolu sa visokih 5:0 pobijedili Salernitanu, ali utakmica protiv Torina je pokazala da izabranici Simonea Inzaghija još uvijek nisu izašli iz krize.

Sredinom sedmice je u Ligi prvaka ostvarena pitova pobjeda nad Liverpoolom (0:1) što je bilo nedovoljno za prolazak.

Edin Džeko je nakon odmora protiv Redsa odigrao cijeli meč i bio je sasvim solidan uz jedan veliki promašaj iz drugog dijela te asistenciju za izjendačujući gol.

Torino je do vodećeg, meču stigao u 12. minuti. Poslije jedne gužve najbolje se snašao sjajni štoper Bremer. Njegov gol pogledajte ovdje.

Poslije primljenog gola uslijedila je reakcija gostiju koji su imali sjajnu šansu preko Ranocchije, ali je njegov udarac s nekoliko metara uspio odbraniti Berisha.

Oglasi

U 36. minuti viđen je detalj o kojem će se pričati na Apeninima u narednim danima. Ranocchija je srušio Belottija u kaznenom prostoru. Iako je udarac bio očigledan, iz VAR sobe sudiji Guidi nisu signalizirali da pokaže na bijelu tačku.

Drugo poluvrijeme je počelo sjajnom šansom za rezervistu Dimarca čiji snažni udarac brani Berisha. U 61. minuti kolosalnu priliku imao je i Džeko, ali iz dobre pozicije nije uspio pogoditi glavom.

Na drugoj strani poslije lijepog solo prodora Brekalo je imao sjajnu priliku za drugi gol Granate, ali su to gosti nekako uspjeli izblokirati.

Do kraja meča uglavnom su viđeni jalovi napadi Nerazzurra te nije bilo rezultatskih promjena. U posljednim minutama Džeko je imao fantastičnu priliku da zabije glavom, ali je šutirao preko gola.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Duboko u sudijskoj nadoknadi Sanchez je uspio pogoditi za remi Intera. Asistenciju je upisao Džeko.

Sada je Inter na -4 u odnosu na vodećeg Milana te -1 u odnosu na Napoli, dok četvrtom Juventusu bježi tri boda. Ali važno je reći da Nerazzurri imaju meč manje u odnosu na najveće rivale.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1643230038
Cist penal za Torino nije sviran.
19 1
Vrbaski
Kloc
7 14

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi