Juventus nije pobijedio u gradskom derbiju i titulu već sad može zaboraviti
Foto - EPA

Odličan gradski derbi u Torinu

Juventus nije pobijedio u gradskom derbiju i titulu već sad može zaboraviti

M. Šljivak

Torino i Juventus remizirali su (2:2) u gradskom derbiju odigranom u 29. kolu italijanske Serije A.

Stara dama nastavlja sa lošim partijama ove sezone i nakon osvojenog jednog boda u duelu sa gradskim rivalom, titula je jako daleko od Bianconera.

Dobro je počelo za Juve koji je od 13. minute vodio sa 0:1 pogotkom Federica Chiese.

Međutim, Torino je igrao odlično. Napadali su prema golu protivnika, a u 27. minuti Antonio Sanabria koristi šansu i zabija pogodak za 1:1.

Ovim rezultatom se otišlo na odmor, da bi na samom otvaranju drugog poluvremena Sanabria ponovo zabio i doveo je Torino u prednost od 2:1.

Naravno, Juve je potom krenuo po izjednačenje, a do njega su došli u 81. minuti. Ronaldo je pogodio za 2:2, ali to je bilo sve što je Stara dama napravila danas.

Titula od Juventusa je daleko i bit će pravo čudo ako uspiju prestići Inter.

Amer Gojak je meč odgledao sa klupe.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Seria A, 29. kolo:

Torino - Juventus 2:2

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

realno_govoreci
Italijanska liga ove godine pre pre loša!
1 7
Karlosicroberto
Nek gube, dabogda do kraja izgubili sve, ebo vas i juve i bajern i dinamo uvijek sve isto, neka malo drugi igraju osvajaju
5 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi