Torlak: Ne dajte da nas baklje podijele

Nekadašnji kapiten FK Sarajevo

Torlak: Ne dajte da nas baklje podijele

E. Škorić

Nekadašnji kapiten Sarajeva Sedin Torlak danas se oglasio putem Facebooka, smatravši da nije u redu da su navijači bordo tima podijeljeni.

Sarajevo je jučer ugostilo Radnik na Koševu i slavilo je s 2:1, ali Torlaka, kako priznaje putem društvenih mreža dan kasnije, muči jedna stvar.

"Dobili smo sinoć, bio sam presretan, ali cijeli dan muči čovjeka, odzvanja kad istok zviždi sjeveru. Dok sam igrao ništa ljepše kad naizmjenično zagrmi sa obje strane, pa se i zapad uključi... Ne dajte da nas baklje podijele, rečeince ko više voli Sarajevo - ja, ti ili neko treći. Ne kažem da je ispravno kad se pali i pucaju topovski i zbog toga dobijaju kazne na štetu kluba, ali nekad je o koreografiji i bakljadi sa sjevera sa ponosom se pričalo po gradu, portalima i tako. Budimo realni, a ne licemjerni. I nekad su mnogi od nas bili na tom istom sjeveru koji su iz raznih razloga promijenili tribinu, neko zbog godina, neko zbog nečeg trećeg", poručuje Torlak u svojoj objavi na Facebooku, pa nastavlja:

"Ja ću uvijek voljeti i sjever i istok i zapad, ali uvijek ispred svega je FK Sarajevo... Moglo bi se još mnogo toga dodati al budimo svi raja i volimo svoje Sarajevo onako kako i treba da se voli".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Torlak je od 2008. do 2013. godine odigrao preko 150 utakmica za FK Sarajevo, bio je kapiten tima, osvajač nagrade "Ismir Pintol" koju Horde zla dodjeljuju za najborbenijeg igrača u sezoni.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

GMOKokosh
Glup si jarane...ti kao sportista prvi treba da iskritikujes divljanje na tribinama, i prevazidjene baljade, kao da se bez njih ne moze bodriti voljeni klub, bez da se nanosi finansijska steta tom istom "voljenom" klubu
0 24
Egrotus
Da nije tog sjevera ne bi bilo izjava trenera gostujucih ekipa kako nikad nisu igrali u boljoj atmosferi, taj sjever je bio tu kad niko od vas nije dolazio zbog raznoraznih razloga. Svi ste tu kad je lijepo, sjever je tu i kad su nas ponizavali na svim frontovima zato zacepite. I na kraju krajeva taj sjever je dao igracima odmor u Zenici nakon kojeg su zabili gol. Svi smo vjerovali da mozemo uci u grupnu fazu Evropa lige, a sa 0:2 u Zenici nemamo se cemu nadati. Kada ne propustite nijednu domacu utakmicu kroz citavu sezonu tada imate pravo da pricate, sve dok mi odvajamo od svojih usta za gostujuce utakmice, koreografije i baklje nemate pravo glasa. I na kraju krajeva mi smo primili vise batina od drotova bez ikakvog razloga jer smo tu gdje jesmo, dok vi niste imali toliko tuca u zivotu.
23 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi