Torpedo potopljen u Gruziji

Krvnik Sarajeva u Konferencijskoj ligi

Torpedo potopljen u Gruziji

Edmir Škorić

U četvrtak navečer igraju se prvi mečevi 2. pretkola Konferencijske lige.

Gruzijski klub Torpedo Kutaisi doživio je težak poraz (1:4) od Aktobea na domaćem terenu u prvom meču 2. pretkola Konferencijske lige.

Torpedo je uspio da eliminiše Sarajevo prije sedam dana. Gruzijci su odigrali 2:2 kod kuće, a onda na penale izbacili bordo rivala.

Kao pobjednik tog dvomeča, Torpedo je izborio duele sa ekipom Aktobe iz Kazahstana i već večeras doživio potop, pa vjerovatno i eliminaciju iz ovog takmičenja.

Gosti su poveli u 34. minuti kada je iz penala gol postigao Kasym, da bi Raičković u 43. minuti povisio na 0:2. Samorodov je u 73. minuti dotukao Gruzijce, koji su u samom finišu došli do utješnog gola, a postigao ga je Arabidze.

Ipak, vrlo brzo Aktobe dolaz i do četvrtog gola, a postiže ga Filipović.

Aktobe je već sada na korak od trećeg pretkola, a tamo će za rivala imati ekipu CSKA Sofije ili rumunskog Sepsija. Prvi meč odigran večeras završen je rezultatom 0:2 u korist gostiju iz Rumunije.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Širom Evrope večeras se igraju ili su već odigrane utakmice drugog pretkola. APOEL je sa 2:1 pobijedio Vojvodinu, Luzern je slavio na gostovanju kod Djugardena sa 2:1, dok je Ferencvaroš razbio Shamrock sa 4:0.

U Švedskoj Kalmar je sa 1:2 izgubio od Pyunika, dok je u Mađarskoj Kesckementi pobijedio Rigu sa 2:1. Duel Viktorije Plzen i Drite s Kosova zavšen je bez golova.

Top Komentari

user1660808179
Rabodimiš naserem ti se u usta najstrašnije kljusino
0 0
user1571956549
Torpedo pobjeduju svi sem Bosnskog Toroeda hehehe...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi