Do početka meča još samo dva sata, a igrači Sarajeva šalju jasnu poruku!

Gostuju gruzijskom Torpedu

Do početka meča još samo dva sata, a igrači Sarajeva šalju jasnu poruku!

Endin Čaušević

Fudbaleri Sarajeva večeras igraju u gostima protiv gruzijskog Torpeda prvu utakmicu prvog pretkola Konferencijske lige, a nekoliko sati pred početak utakmice svoj komentar dao je i defanzviac bordo kluba Samir Zeljković.

Nakon više od mjesec dana priprema ekipa Sarajeva večeras otvara novu sezonu i to utakmicom u Evropi.

Bordo klub igra meč prvog pretkola Konferencijske lige na gostovanju u Gruziji, a protivnik će biti Torpedo iz Kutaisija.

Utakmica se igra od 19 sati, a jasno je da igrači Sarajeva s nestrpljenjem očekuju da izađu na teren i pokušaju ostvariti što bolji rezultat pred revanš utakmicu koja se za sedam dana igra na Koševu.

Pred ovaj meč govorio je i defanzivac Samir Zeljković koji je ovog ljeta pojačao ekipu Sarajeva, te je poručio da ekipa želi večeras obradovati svoje navijače dobrim rezultatom protiv Toropeda.

Oglasi

"Respektujemo Torpedo koji posebno dobro igra kod kuće i koji će sigurno imati veliku podršku ispunjenih tribina, ali to je za nas samo motiv više", rekao je Zeljković i dodao.

"Želimo obradovati navijače koji su prešli veliki put da bi došli bodriti nas u Gruziju, kao i cijelu bordo armiju koja će nas pratiti i navijati za nas".

Svoj osvrt pred ovaj meč dao je i Hamza Čataković.

"Rezultati na pripremama ne moraju značiti mnogo, ali vjerujem da dobre igre sa tih utakmica možemo prenijeti i na ove zvanične mečeva. Nestrpljivo čekamo početak utakmice da to i pokažemo", kaže Čataković.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Navijači Sarajeva doputovali su u Kutaisi i već prave odličnu atmosferu na ulicama ovog grada, te se lagano zagrijavaju za večerašnju utakmicu.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Frane
Jesu li sve Horde ušle na stadion ili još čekaju financijsku pomoć
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi