Prve evropske prepreke večeras očekuju FK Sarajevo i FK Željezničar

Da li je optimizam realan?

Prve evropske prepreke večeras očekuju FK Sarajevo i FK Željezničar

Samir Mlaćo

Navijači Sarajeva i Željezničara za nestrpljenjem očekuje večerašnje mečeve u Evropi.

Prvi na teren će nogometaši FK Sarajevo koji u okviru prvog pretkola Konferencijske lige gostuju u Gruziji.

Bordo momci su gosti Torpedu i pokušat će sve napraviti kako bi ostvarili što bolji rezultat pred revanš na Koševu.

"Dolazimo spremani, upoznali smo protivnika znamo dobre i slabije strane. Fokusirali smo se na njihove mečeve pod vodstvom novog trenera", rekao je šef struke FK Sarajevo Mirza Varešanović te nastavio:

"Puni samopouzdanja i sa velikom željom ulazimo u utakmicu i nadam se da ćemo ostvariti dobar rezultat i što duže se zadražati u Evropi."

Po sarajevskim kuloarima su kružile priče oko eventualnih problema u svlačionici, ali je to Varešanović sve odlučno demantovao.

"Ima raznoraznoranih interesnih skupina koji pokušavaju da unesu nemir u ekipu, mogu reći da nikad nije bila bolja atmosfera, dugo sam bio u klubu, nikada nije bio ovakav ambijent."

Oglasi

Govorio je strateg Bordo kluba i o privatnom problemu Daniela Avramovskog te statusu Besima Šerbečića Enedina Mulalića koji su povrijeđeni.

"Avramovski me zamolio da ide u Skoplje da ima privatnih problema jer fudbal nije najvažnija stvar na svijetu. Šerbečić je od ranije povrijeđen i ne može dati 100%, Mulalić je protiv Nafte dobio povredu članka tako da se nije oporavio., dodao je Varešanović.

Po našem vremenu, meč u Gruziji igra se od 19 sati.

Od 20:30 sati spektakl se sprema na Grbavici. Navijači Željezničara su još prije dva dana 'razgrabili' sve ulaznice i sada su spremni da pomognu svojim ljubimcima velikom podrškom sa tribina.

Oglasi

U Dolinu ćupova stiže Dinamo Minsk iz Bjelorusije.

"Jedva čekamo da počne utakmica. Imali smo četiri sedmice priprema, da li je bilo dovoljno ili nije vidjet ćemo. Fali nam još nekih stvari, ali šta je tu je. Protivnik znamo da je već odigrao 14 utakmica i da se nalazi na vrhu tabele njihovog prvenstva. Oni su jako dobra i kompaktna ekipa, jako puno trče i daju puno golova. Nekako smo jako teško dobijali te informacije o njima, ali mislim da smo se jako dobro spremili", rekao je jučer Nermin Bašić na početku izlaganja i nastavio.

"Što se tiče moje ekipe moram reći da četiri sedmice jako dobro radimo, jako dobra atmosfera u svlačionici, predani su svi radu i radimo dosta novih stvari na neki drugačiji način što je za igrače bio šok, ali u pozitivnom smislu. Da li ćemo to uspjeti krunisati odmah u Evropi ne znam, ali sigurno da imamo veliku želju i volju da nešto napravimo.
Jedne stvari sam se dotakao jučer na treningu i danas ću, a to je da ne smijemo izgoriti u toj velikoj želji i pred prepunim stadionom.
Moramo biti jako disciplinirani, taktički besprijekorni tako da tu sinergiju koju imamo na našoj Grbavici pokušamo sprovesti u djelo na terenu i da igramo kako treba".

"Da li se nadamo? Nadamo se da možemo proći dalje, imamo želju da to uradimo i ne bojimo se nikoga, a znamo da igramo protiv ekipe koja je prije 7-8 godina igrala Evropsku ligu. Vjerujem u svoje momke, znam šta mogu i kada su pravi i 'naštimaju glavu' da to može biti dobra stvar".

Meč na Grbavici počinje od 20:30 sati.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Revanši susreti igraju se narednog četvrtka u Sarajevu, odnosno Azerbejdžanu.

Podsjećanja radi, ako izbaci Dinamo iz Minska Željezničar će igrati protiv Neftchija iz Bakua, dok je u slučaju eliminacije Torpeda naredna prepreka za Sarajevo kazahstanski Aktobe.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Jara10
ocekujem laganu pobjedu minska 0-3
4 1
bk123
Optimizma mora bit al na realnim osnovama..sretno veceras, moj Zrinjski je ostvario pozitivan rezultat iskreno igra nije bila još kakva treba bit a na kraju se samo rezultat piše...tako želim veceras i Sarajevu i Želji.. bitan je rezultat, umiranja u ljepoti rijetko kad donose rezultat posebno u ovim ranim utakmicama kad ekipe još nisu uigrane i do kraja posložene...bitno je proći kako tako....sretno
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi