Škot na klupi Torpeda o Sarajevu rekao samo dvije riječi

Bordo klub gostuje u Gruziji

Škot na klupi Torpeda o Sarajevu rekao samo dvije riječi

Admin Čaušević

FK Sarajevo svoj evropski put za sezonu 2023/24 počinje u Gruziji gdje će u prvom pretkolu Konferencijske lige gostovati ekipi Torpeda. Bordo klub u ovaj dvomeč ulazi kao favorit, međutim to će trebati potvrditi i na terenu.

Nakon odlično odrađenih priprema u Slovenije od 19 sati na stadionu Ramaz Shengelia u Kutaisiju po centralnoevropskom meču za Sarajevo počinje takmičarski dio nove sezone.

U prvom pretkolu Konferencijske lige Sarajevo će igrati protiv gruzijskog Torpeda, a škotski trener na klupi večerašnjeg domaćina, Steve Kean je o bh. predstavniku rekao samo dvije riječi.

Iskusni Škot nije želio previše detaljisati, za utakmicu je kazao da je od velikog značaja za njegov tim i da je prije potrebna podrška navijača.

"Po prvi put nakon mnogo godina imamo priliku da se takmičimo u evropskom fudbalu, to je velika odgovornost i neophodna je podrška navijača", rekao je Kean te zatim rekao samo dvije riječi o Sarajevu.

Oglasi

"Protivnik je snažan i iskusan, ali ćemo pokušati da iskoristimo naše prilike", dodao je trener koji je na klupi Torpeda od maja ove godine.

Torpedeo je proteklih sedmica doveo sedam novih igrača, između ostalih tu su Nikola Ninković (Borac) i Filip Kljajić (Novi Pazar), a za novog kapitena je imenovan veznjak Merab Gigauri.

U posljednjem evropskom izletu Sarajevo je ispalo od moldavskog Milsamija zbog čega će Gruzijce Bordo tim morati shvatiti maksimalno ozbiljno.

"Dolazimo spremani, upoznali smo protivnika znamo dobre i slabije strane. Fokusirali smo se na njihove mečeve pod vodstvom novog trenera", poručio je Mirza Varešanović te nastavio:

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

"Puni samopouzdanja i sa velikom željom ulazimo u utakmicu i nadam se da ćemo ostvariti dobar rezultat i što duže se zadražati u Evropi."

Kao što je od ranije poznato Varešanović neće moći računati na Adalbertu Penarandu pošto nije završena potrebna dokumentacija za najzvučnije pojačanje koševskog premijerligaša dok u Gruziju nisu otputovali ni Daniel Avramovski, Besim Šerbečić i Enedin Mulalić.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi