Torres je tek u posljednjoj utakmici za Atletico ostvario svoj san!

Oproštaj kakav je i zaslužio

Torres je tek u posljednjoj utakmici za Atletico ostvario svoj san!

Legendarni Fernando Torres je sinoć upisao svoje posljednje minute u dresu Atletico Madrida, svog voljenog kluba za koji navija od malih nogu i u kojem je proveo ukupno 11 godina.

Torres je 89. minuti utakmice protiv Marseillea u finalu Evropske lige zamijenio Gabija i tako osjetio slast velike pobjede (3:0), ali i osvajanja trofeja.

Interesantno, Torresu je pehar Evropske lige prvi sa Atleticom u karijeri, iako je na Vicente Calderonu, pa potom i na Wandi Metropolitano, proveo više od jedne decenije.

Fernando Torres je za Atletico Madrid ukupno odigrao 344 utakmice i postigao je 16 golova, a sudbina je htjela da svoj najveći san ostvari tek u posljednjoj utakmici za ovaj klub. Naravno, ako ne računamo prvo mjesto u Segundi 2002. godine kada je sa Atleticom izborio promociju u Primeru.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

"Osvajanje Evropske lige sa Atleticom bi za mene predstavljalo najbolji mogući završetak. Kao dijete sam sanjao da osvajam trofeje sa Atleticom, a ovo je idealna prilika da i ostvarim svoj san", rekao je Torres prije utakmice sa Marseilleom.

Sada već vremešni Torres je sinoć završio svoju karijeru u Atleticu kojeg će napustiti kao slobodan igrač, a ostaje da se vidi koja će biti njegova naredna destinacija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi