Torres u januaru odlazi u SAD ili Kinu
Foto: EPA

Napušta Atletico Madrid

Torres u januaru odlazi u SAD ili Kinu

Španski nogometaš Fernando Torres odlučio je napustiti Atletico Madrid, javljaju inostrani mediji. 

Ove sezone Torres nije prvi izbor u Simeoneovoj momčadi. U deset odigranih utakmica nije se uspio niti nijednom upisati u strijelce, a sve manja minutaža primorala ga je na razmišljanje o odlasku iz Madrida. 

Iako mu ugovor sa Atleticom važi do kraja sezone, brojni svjetski mediji pišu da će Madriđani udovoljiti njegovom zahtjevu da već u januaru promijeni sredinu. Kao sljedeće opcije u karijeri spominju se Sjedinjene Američke Države i Kina. 

Jasno je Torresu da se neće naigrati u Atleticu, pogotovo jer će u januaru napad postati jači za Diega Costu, pa je njegov odlazak možda i najbolje rješenje. 

Potražite više informacija na temu La Liga:

Podsjetimo, Torres je karijeru započeo upravo u Atleticu i za Jorgandžije je dosad odigrao preko 300 utakmica. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi