Tošić o 'bijegu' iz Kine: Izgledalo je kao da je kraj svijeta
Foto: EPA

Nastupa za Guangzhou R&F

Tošić o 'bijegu' iz Kine: Izgledalo je kao da je kraj svijeta

Srbijanski fudbaler Duško Tošić ispričao je kako se u posljednjem trenu vratio u Srbiju.

Od napuštanja Bešiktaša ovaj bivši reprezentativac Srbije zarađuje u Kini, gdje nastupa za klub po imenu Guangzhou R&F, a uslijed pojave koronavirusa i on je bio prinuđen da se vrati kući.

U tom periodu Tošić je prošao kroz nevjerovatnu dramu s obzirom da je Kina bila prva zemlja u kojoj je proglašena epidemija korona virusa, a avion kojim se vratio bio je jedan od posljednjih putničkih koji je u tom teškom periodu letio iz najmnogoljudnije zemlje svijeta.

"Znali smo za korona virus, pokušali smo da budemo oprezno, ali onda je poslije jednog treninga prišao mi trener i rekao: 'Kada završite, odmah se vraćajte kući i bez zadržavanja'. U tom trenutku letovi iz Kine su počeli da se otkazuju jedan po jedan, ali uspio sam nekako u posljednjem trenutku da nađem jedan za Istanbul. Poslije sam bio u Beogradu, pa u Dubaiju na pripremama", ispričao je Tošić za turski list Fanatic.

Prizori, priznaje Tošić, nisu bili najbolji.

"Ono što sam vidio bilo je nevjerovatno. Bilo je to kao da je kraj svijeta... Ali, svejedno, ni tada nisam osjećao strah. Navijači Bešiktaša su me zvali 'Tenk', a on se ne boji ničega. Ostao sam smiren koliko god je to moguće. "

Danas nema način da se vrati u Kinu.

"Igrači poput Pellea, Oscara, Hulka, Arnautovića ne mogu da se vrate u Kinu, kao ni ja, jer nema letova. A nekako se moramo vratiti, ipak svi mi imamo ugovore sa tim klubovima", ističe Tošić koji je trenutno opet u Beogradu u samoizolaciji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi