Tošić pred "vječiti derbi" promijenio klub
EPA

Partizan ostao bez važnog igrača

Tošić pred "vječiti derbi" promijenio klub

FK Partizan ostao je bez važnog fudbalera pred vječiti derbi.

Kako se u proteklom periodu i špekulisalo, za beogradski klub u nastavku sezone neće nastupati 32-godišnji Zoran Tošić koji je odlučio da karijeru nastavi u Kini.

Popularni Bambi je potpisao ugovor sa tamošnjim drugoligašem po imenu Taizhou Yuanda, a za ovaj transfer Partizan nije dobio ništa pošto je od ranije postojao dogovor da može ići ukoliko dobije dobru ponudu.

Među zainteresovanim klubovima još je bio i kazahtanski Kairat, ali uslovi koji je ponudio Taizhou na kraju su bili daleko bolji, pa za Tošića nije bilo dileme.

"Partizan mi je izašao u susret četiri mjeseca prije isteka ugovora. Pojavila se opcija oko odlaska u Kinu, razmislio sam dobro i prihvatio je", objasnio je Tošić.

Tošić je izvan Srbije još igrao za Manchester United, Koln i CSKA iz Moskve.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti