TOŠK siguran u Zavidovićima, Natron i Famos se ne predaju

Druga liga FBiH, grupa Centar

TOŠK siguran u Zavidovićima, Natron i Famos se ne predaju

S. Mlaćo

U Drugoj ligi Federacije BiH grupa Centar odigrani su susret 14. kola, a jesenji šampion TOŠK iz Tešnja slavio je sigurnu pobjedu protiv Krivaje iz Zavidovića.

 Bilo je 4:1 za Tešanjce, koji su nakon prvog poluvremena imali vodstvo od 2:0, a oba pogotka djela su Eldina Suljića.

Na 3:0 je u 50. minuti povisio Haris Halilović, a domaći smanjuju pogotkom Kemala Čosića u 64. minuti. Konačnih 4:1 u 77. minuti postavio je Semin Skulić.

Drugoplasirani Natron iz Maglaja na svom terenu savladao je Radnik iz Hadžića 1:0, a junak pobjede bio je Dino Dizdarević u 40. minuti. 

Mladost iz Župče je istim rezultatom savladla Rudar iz Zenice, a jedini pogodak postigao je Safet Merdić u 55. minuti. Minimalnu pobjedu ubilježila je i Usora na svom terenu protiv Pobjede. Otpor gostiju u 73. minuti slomio je pogotkom Amer Aličić. 

Važnu pobjedu na Otoci slavio je Famos protiv Novog Grada (2:0). Gosti su u vodstvo došli preko Maka Muharemovića u 16. minuti, a konačnih 2:0 postavio je Senad Sarajkić u 35. minuti.

Borac iz Jelaha je deklasirao Ilijaš sa 5:1, a pogodaka nije bilo u susretu Azota i Žepča.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Centar:

Na tabeli je prvi TOŠK sa 35 osvojenih bodova, dok Natron i Famos imaju po 30. Radnik ima 26, a na dnu su Mladost sa tri boda, te Ilijaš i Rudar sa po sedam osvojenih bodova. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi