TOŠK slavio protiv Sloge

Meč humanitarnog karaktera

TOŠK slavio protiv Sloge

Samir Mlaćo
NK TOŠK je jučer u prijateljskom meču  na svojim Lukama savladao Slogu iz Doboja 2:1.

Federalni prvoligaš iz Tešnja nakon prvog dijela imao je minimalnu prednost s obzirom da je Benjamin Šehić pogodio na asistenciju Ajdina Mujagića.

U drugom poluvremenu TOŠK riješava pitanje pobjeda.

Povratnik iz redova BFK Simm Bau Selmir Mahmutović bio je strijelac, a asistenciju je upisao mladi Aid Tabaković koji je stigao ovog ljeta iz FK Olimpik i pokazao se kao veoma kvalitetan mladi igrač.

Sloga je uspjela do kraja samo smanjiti na 2:1.

Ovaj meč bio je humanitarnog karaktera, a novac prikupljen uručen je Benjaminu Šahmanu, bivšem ekonomu TOŠK-a i velikom navijaču ovog kluba.

Šahman ima zdravstvenih problema, a u klubu ga nisu zaboravili.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

“Ovom prilikom informišemo javnost da je na današnjoj utakmici prikupljeno 2366 KM koje će biti uručene našem Benjaminu Šahmanu.

Hvala svima koji bili dio ove akcije!“, stoji u objavi NK TOŠK.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi