Tošku za zelenim stolom pripao duel sa Ilijašom

Žalba iz Tešnja urodila plodom

Tošku za zelenim stolom pripao duel sa Ilijašom

Samir Mlaćo

Susret 7. kola Druge lige Federacije BiH  grupa Centar imeđu domaćeg Toška i Ilijaša iz istoimenog grada pripao je rezultatom 1:0 u korist gostiju. 

Međutim, iz Toška su odmah po završetku utakmice uputili žalbu u kojoj su naveli na neregularnost ove utakmice.

Naime, u žalbi koji su dostavili iz Tešnja su naveli da je za ekipu Ilijaša pod lažnim identitetom predstavljajući se kao Eldin Durmić nastupio drugi igrač. Također,  iz Toška su u žalbi koju je potpisao predsjednik kluba Edin Šaranović naveli  da ekipa Ilijaša nije imala minimalno 14 igrača u zapisniku te da je došlo do zloputrebe legitimacije što se ne bi moglo desiti da je delegat ovog duela sproveo proceduru koji je obavezan odraditi uoči svakog susreta.

Žalba iz Tešnja je urodila plodom, te je danas u ovaj klub stigla odluka Nogometnog saveza Federacije BiH u kojoj se navodi  da se utakmice registruje službenim rezultatom 3:0 u korist Toška, te da su iz Ilijaša narušili član 27. Propozicija takmičenja Drugih liga NS FBiH za takmičarsku sezonu 2016/17.

Tošk će u subotu od 15 sati na svom stadionu ugostiti ekipu Natrona iz Maglaja. 

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Centar:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi