Legendarnog napadača zadesilo ono najgore: "Srušio mi se svijet, hoću da živim!"

Čuveni Italijan je bio pao i u depresiju

Legendarnog napadača zadesilo ono najgore: "Srušio mi se svijet, hoću da živim!"

Admin Čaušević

Bio je najveće iznenađenje na Svjetskom prvenstvu, selektor ga nije ni planirao koristiti, umjesto toga je postao najbolji strijelac turnira i dao je veliki doprinos u osvajanju trećeg mjesta svoje reprezentacije. Nakon penzionisanja život ga uopšte nije mazio.

Nakon što se povukao iz fudbala Toto Schillaci (58) je živio nekoliko života, izabran je za gradskog vijećnika u Palermu 2001. dao ostavku dvije godine kasnije), a zatim se vratio kao dobro poznato lice na TV-u zahvaljujući učešću u reality showu "Ostvro poznatih" gdje je bio treći.

Od tada Schillaci nikada nije nestao s ekrana, između učešća na filmu i nekih televizijskih nastupa.

Nedavno je ponovo odlučio da učestvuje u jednom reality programu zajedno sa suprugom Barbarom i to nakon što mu je dijagnosticiran rak crijeva zbog koje je prožiljavao teške trenutke.

Čuveni napadač je danas neprepoznatljiv

"Srušio mi se svijet", rekao je legendarni napadač prisjećajući se vijesti koja ga je u januaru prošle godine bacila u očaj.

Oglasi

"Pao sam u depresiju, bojao sam se smrti. Svašta mi je padalo na pamet, ali srećom to zlo bilo je ograničeno na debelo crijevo, nije oštetio druge organe i uklonjen je."

"Više nemam rektum i sfinkter. Ali između smrti i tih problema, bolje je izabrati nekoliko malih problema."

Schillaci u društvu supruge Barbare

"Dvaput su me operisali, šest mjeseci kasnije našli su mi tačkicu na vratu, spalili su je. Imao sam hemoterapiju, a danas sam na kontrolama je li sve u redu, ali osjećam se dobro, volio bih nataviti živjeti rekao je ovaj 58-godišnjak.

Ni Schillaci nije bio neosjetljiv na uzbunu Dina Baggia o mogućoj korelaciji između "sumnjivih" smrti mnogih igrača i zloupotrebe lijekova u italijanskom fudbalu.

"Uzimali smo što god su nam dali, ali pod kontrolom liječnika. Povezivanje ovih bolesti s prošlošću? Ne želim ni vjerovati, nadam se da nije tako i želim imati povjerenja u ljekare."

Lijepe riječi Toto je uputio svojoj supruzi Barbari, nezamjenjivom štapu koji ga je podržavao u borbi protiv raka.

"Bila je moja osobna doktorica, u svemu. Uvijek je bila uz mene: nisam htio izlaziti, bio sam depresivan, patio sam, imao sam bolove. Bila je tamo, zgrabila me za kosu i rekla mi da vratim svoj život."

Italijan je vrhunac karijere doživio na Svjetskom prvenstvu 1990. godine

Schillacija se posebno sjećaju stariji ljubitelji fudbalske igre kada je briljirao na Svjetskom prvenstvu 1990. godine. Bio je prvi strijelac turnira sa 6 golova i Azzurrima je pomogao da dođu do trećeg mjesta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi