Tottenham bolji od Stokea, Begovićev Bournemouth remizirao

Engleska liga, 33. kolo:

Tottenham bolji od Stokea, Begovićev Bournemouth remizirao

Tottenham je nastavio bilježiti sjajne partije u Premier ligi. U okviru 33. kola izabranici Mauricija Pochettina su pobjedu ostvarili na gostovanju kod Stoke Cityja, gdje su slavili rezultatom 2:1.

Prvo poluvrijeme odigrano na "Bet365" stadionu proteklo je u dominaciji Tottenhama, međutim na gol se čekalo sve do 52. minute, kada je Pijetlove u vodstvo doveo Eriksen.

Samo pet minuta je bilo potrebnu domaćem sastavu da dođe do izjednačenja, a stvari na početak je vratio Diuof. Primljeni gol nije mnogo poremetio igrače Tottenhama, koji su uzvratili jakim ritmom i visokim presingom, što je u 63. minuti rezultiralo novim pogotokom. Za Tottenham je ovoga puta zabio Kane i postavio, ispostavit će se, konačan rezultat.

Do pobjede je stigao i Newcastle, koji je na King Poweru savladao Lecester sa 2:1. Svrake su povele u 18. minuti preko Shelveyja, a minimalna prednost je na snazi bila do 75. minute kada je na 2:0 povisio perez. Ipak, do kraja utakmice domaći su preko Vardyja uspjeli postići utješni pogodak za konačnih 2:1.

Identičnim rezultatom Burnley je savladao kao gost Watford, Bournemouth našeg Asmira Begovića je remizirao sa Crystal Palaceom odigravši 2:2, dok su rezultatom 1:1 završeni mečevi WBA i Swanseaja, te Brigtona i Huddersfielda.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Premier liga:

Bournemouth - Crystal Palace 2:2
Brigton - Huddersfield 1:1
Leicester - Newcastle 1:2
Stoke - Tottenham 1:2
Watford - Burnley 1:2
WBA - Swansea 1:1

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi