Pochettino: Ponosni smo, slavili smo ovdje nakon 28 godina

Menadžer Tottenhama posebno pohvalio Allija

Pochettino: Ponosni smo, slavili smo ovdje nakon 28 godina

Tottenham je u londonskom derbiju kao gost slavio protiv Chelseaja sa 3:1 i tako se primakao na korak do plasmana u Ligu prvaka.

Interesantno, za Spurse je ovo bila prva pobjeda na Stamford Bridgeu nakon čak 28 godina koja je menadžera Mauricija Pochettina učinila i više nego ponosnim.

"Ovo je fantastičan rezultat i mogu reći da sam stvarno ponosan. Pobijedili smo na Stamford Bridgeu nakon 28 godina i ovo je veliki dan za sve nas, igrače, navijače... Dominirali smo, možda u prvom poluvremenu nismo bili toliko dobri ali smo u drugom pokazali svoju snagu", rekao je Pochettino, te nastavio:

"Moji momci su pokazali karakter kada su gubili sa 1:0. U tim trenucima nije bilo lako, ali oni su fantastično odgovorili i do kraja utakmice zabili tri gola. Ponavljam, zaista sam ponosan".

Potražite više informacija na temu Premier league:

Pochettino je posebno istakao dvostrukog strijelca Delea Allija.

"Vjerujte mi, na njegovim leđima je ogroman pritisak. Svi ga gledaju i posebno prate, uvijek su velika očekivanja. Alli posjeduje ogroman talenat i na putu je da postane veliki igrač. Izuzetno sam zadovoljan s njim".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi