Zov iz Španije je neodoljiv
(Foto: EPA)

Eriksen pred transferom karijere

Zov iz Španije je neodoljiv

M. Šljivak

Danski fudbaler Christian Eriksen igra zaista fantastično u dresu londonskog Tottenhama.

Sjajni 26-godišnji veznjak privukao je veliku pažnju na sebe, a interes za njegovim uslugama je ogroman i povezuje se sa prelaskom u Barcelonom i Real Madridom.

Španski Don Balon tvrdi kako bi Eriksen mogao završiti na Nou Campu. Navodno, Lionel Messi je impresioniram kvalitetama sjajnog fudbalera i volio bi ga vidjeti u Barceloni oda naredne sezone.

Tottenham je spreman pustiti Eriksena. Zamjenu su već našli u liku Bruna Fernandesa iz Sportinga, koji bi trebao stići u London ovog ljeta.

Tako bi sjajni Danac mogao put Barcelone. Messijev prijedlog sigurno će naići na odobravanje kod rukovodstva katalonskog tima, ali i Eriksen ima kvalitet da igra na najvećem nivou.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Danski fudbaler je član Spursa od 2013. godine. Prethodno je nosio dres holandskog velikana Ajaxa, a sada je na korak od transfera karijere.

Eriksen je ove sezone nastupio u 38 utakmica za Tottenham, a ima učinak od 11 golova i 10 asistencija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi