Ovakvog ga odavno nismo vidjeli: Gareth Bale uništio Burnley
Foto - EPA

Dva gola i asistencija Velšanina

Ovakvog ga odavno nismo vidjeli: Gareth Bale uništio Burnley

M. Šljivak

Tottenham je u 26. kolu engleske Premier lige deklasirao Burnley rezultatom 4:0.

Blistao je u ovom susretu osporavani Gareth Bale. Odavno nije odigrao ovako dobar meč i na kraju je upisao dva gola i asistenciju.

Spursi su poveli već u drugoj minuti. Son dobro pronalazi Balea, a ovaj zabija za 1:0.

Bale je u 15. minuti asistirao Harryju Kaneu, a ovaj spektakularnim golom povećava prednost na 2:0, da bi ovaj meč bio završen u 31. minitu kada Lucas Moura zabija treći gol za visokih 3:0.

Na odmor se otišlo ovim rezultatom, a nakon deset minuta igre u nastavku ponovo je na sceni Bale. Ponovo Velšanin koristi asistenciju Sona i zabija za 4:0.

Mogao je Tottenham stići i do uvjerljivije pobjede u ovom meču. Međutim, Nick Pope je imao nekoliko fenomenalnih odbrana i spasio je svoj tim još težek poraza.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Premiership, 26. kolo:

Tottenham - Burnley 4:0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi