Navijači Hajduka slave kada su čuli riječi trenera Tottenhama o Ivanu Perišiću

Da li će Hajduk konačno uzeti titulu ispred Dinama?

Navijači Hajduka slave kada su čuli riječi trenera Tottenhama o Ivanu Perišiću

Samir Mlaćo

Još uvijek navijači Hajduka čekaju Ivana Perišića. Sanjaju u Splitu da će Perišić se vratiti tamo gdje je sve počelo, ali gdje ipak nije zaigrao, već je otišao u inostranstvo.

Perišić je trenutno povrijeđen i liječi se u Hrvatskoj. U Tottenhamu je pao u drugi plan, a zatim se desila i neugodna povreda križnih ligamenata.

Sve to jasno govori da će teško se vratiti u Tottenham, a sada je to potvrdio i trener Spursa Ange Postecoglu.

"On vrijedno radi, mora se to priznati. Očito je da želi biti u formi za reprezentativne obaveze. Njegov izostanak je udarac za nas, očekivao sam od njega veliki doprinos u ovoj sezoni i vidjeli smo u prvim utakmicama koliko nam znači.

Ipak, on neće više igrati za nas", jasan je bio trener Tottenhama.

Perišić je ranije dao obećanje da se vraća na Poljud, a učinio je to na splitskoj Rivi. Kao tinejdžer je napustio Hajduk, napravio veliku karijeru, a sada bi mogao zaigrati za seniorsku momčad te sigurno imati status kao Marko Livaja.

Oglasi

Ipak, sigurno ga neće biti u pogonu još mjesec - dva, te su toga svjesni i u Hajduku.

Ranije je direktor Hajduka Mindaugas Nikoličius kazao da Hajduk ima kontakte sa Tottenhamom, te da je cilj donijeti najbolju odluku za sviju.

To jasno govori da će Englezi pristati da Perišić krene put Poljuda, ali kada on bude potpuno zdrav i spreman.

Hajduk je trenutno jesenji prvak i ima sedam bodova prednosti nad Dinamom, ali Dinamo ima i dvije utakmice manje. Prije par dana ozvaničen je i povratak iskusnog Nikole Kalinića koji je bio bez kluba nakon što je nestao iz planova ranije stručnog štaba.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Sada se vratio i morat će proći pripreme, te u Hajduku vjeruju da znanjem i iskustvom mogu dati veliki doprinos.

Kalinić će prema objavi Hajduka igrati za 1 euro mjesečno, što je zaista simbolično, ali i dokaz koliko želi pomoći voljenom klubu na putu ka ostvarenju cilja, a cilj se zove titula prvaka.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi